Hjem Nyheter Kina fordømmer NATOs utvidelse

Kina fordømmer NATOs utvidelse

2

UTENRIKS Kinas FN-ambassadør sier på et toppmøte at NATO skaper konflikter og gjør Europa usikkert.

Kinas president, Xi Jinping. Foto: FN, (CC BY-NC-ND 2.0).

Forrige uke ble det holdt et møte i FNs sikkerhetsråd. Kinas FN-ambassadør Zhang Jun snakket om konflikten i Ukraina, som han mente at NATO var ansvarlig for.

Han beskrev hvordan krigsalliansen skaper konflikter i Europa og rundt omkring i verden, spesielt ettersom den fortsetter å ekspandere østover. NATO har også «en vilje til å provosere frem blokkkonfrontasjoner», ifølge Jun.

– Slike metoder er like skadelige for andre som de er ødeleggende for de ansvarlige selv og fortjener ikke annet enn Kinas bestemte motstand, sa han ifølge den engelskspråklige statsstyrte avisen China Daily.

Allerede før den russiske invasjonen av Ukraina gikk Russland og Kina ut med en felles uttalelse, hvor de fordømte krigsalliansens ekspansjon.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
proverbs 26:11
proverbs 26:11
8 måneder siden

Russland står ikke alene overfor NATO-trusselen. Med Kina på laget og flere land som «nøytrale» ifht sanksjonsregimet som USA og EU står for, skal det mye til for å knekke Russland, som er agendaen. Planen er antagelig å «la Russland blø» så lenge som mulig, men så langt er det Ukraina, dvs det ukrainske folket, som lider pga Kyiv-regimets ødeleggende politikk, oppmuntret av sionist-globalist-kabalen, som søker «a new world order». Og imens besøker forskremte høns(som Huitfeldt), Kyiv og blir «rystet», og trykker jødepresidenten Zelensky til sine bryst som «vår tids Churchill» eller noe slikt.

J.H
J.H
8 måneder siden

Helt enig med Zhang Jun, NATO/USA er og har alltid vært den store krigshisseren som fremprovoserer krig og blander seg i andre nasjoners anliggende.