Hjem Nyheter Kina skal masseprodusere humanoide roboter

Kina skal masseprodusere humanoide roboter

TEKNOLOGI Før 2025 vil Kina begynne å masseprodusere «menneskelignende» roboter. Innen 2027 forventes hundretusener av disse robotene å være i drift.

Foto: Pexels (CC0)

Kina har kunngjort at de vil starte masseproduksjon av humanoide roboter neste år, skriver Science Illustrated. Tidligere har humanoide roboter hovedsakelig blitt produsert av amerikanske selskaper som Boston Dynamics og Tesla, men i mindre skala.

Ifølge Science Illustrated er det imidlertid Kina som er i forkant av robotteknologien, og den nye satsingen bør ses i lys av kampen mellom USA og Kina for å dominere den raskt fremskredne utviklingen av robotikk og kunstig intelligens.

Tanken er at hundretusenvis av roboter skal settes i arbeid allerede i 2027. I første omgang vil de hovedsakelig gjøre manuelt arbeid i for eksempel fabrikker, men etter 2030 vil robotene også kunne utføre mer avanserte oppgaver, som helse- og sosialfag, presisjonskirurgi og jobbe som læringsassistenter.

– Kinas missilproduksjon dekker et bredt spekter av arbeidsområder. Kvaliteten på disse robotene er imidlertid ikke så høy ennå, men de blir stadig bedre, forklarer robotforsker Henrik Iskov Christensen, professor i robotikk ved University of California, til Science Illustrated.

Samtidig har Elon Musks Tesla begynt å utvikle roboten Optimus, som vil være utstyrt med KI og kunne «ta på seg enhver oppgave som et menneske kan utføre». Ifølge Science Illustrated viser prognoser at opptil en fjerdedel av alle jobber kan bli påvirket av robotikk og kunstig intelligens de neste 30 årene.