Hjem Nyheter Kinesisk valgobservatør bevitner valgfusk i Michigan: «Hva for slags valg er dette?»

Kinesisk valgobservatør bevitner valgfusk i Michigan: «Hva for slags valg er dette?»

USA «Hva for slags valg er dette? Det føltes som en narkohandel!». Hør den kinesiske valgobservatøren fortelle om omfattende valgfusk fra Demokratene i Detroit.

Det er den kinesiskspråklige tv-kanalen New Tang Dynasty Television (NTD News), som drives av Falun Gong-bevegelsen i USA, som intervjuet en kinesisk kvinne som kaller seg Mrs. Schmidt. Hun jobbet som frivillig valgobservatør for Republikanerne i Detroit, Michigan.

Kvinnen, som intervjues på språket mandarin, forteller at hun egentlig verken er republikaner eller demokrat, men at hun ville stille opp som valgobservatør da hun fikk vite at det behøvdes slike, samt at hun ville bidra til et korrekt og rettferdig valg.

Sjokkert forteller hun om hvordan republikanske valgobservatører ble behandlet under stemmetellingen, samt hvordan deres demokratiske kollegaer oppførte seg utrolig mistenkelige under hele valgnatten. Blant annet hadde hun fått informasjon om at ingen mobiltelefoner eller politiske hjelpemidler var tillatt i valglokalet, derfor la hun igjen sin egen mobiltelefon hjemme.

Tross dette forbudet hadde de demokratiske valgobservatørene ikke bare sine mobiltelefoner med seg inne i valglokalet, de brukte de også til å ta bilde av samtlige republikanske valgobservatører.

Dessuten var det forbudt for valgobservatørene å prate med stemmetellerne. Men ifølge Mrs. Schmidt ble dette forbudet kun fulgt av republikanerne, som ifølge protokollen bare kommuniserte med stemmetellernes arbeidsledere, mens de demokratiske observatørene kommuniserte hyppig med selve stemmetellerne.

– Jeg så forresten ved flere tilfeller hvordan demokratiske observatører pratet med stemmetellernes arbeidsledere, som om de kjente hverandre vel, forteller hun.

Valgobservatører trues og ignoreres

Totalt så hun selv seks «uregelmessigheter» under valgnatten, mens en av hennes kollegaer kunne rapportere så mange som 25 avvik. Blant annet så hun selv hvordan en stemmeteller selv fylte ut en valgseddel. Sammen med en kollega ba hun to av stemmetellernes arbeidsledere å forklare hva det var som foregikk, ettersom de ikke fikk kommunisere direkte med stemmetellerne. En av arbeidslederne skal ha hatt på seg en ansiktsmaske dekorert med juveler og med teksten «Black Lives Matter» på den ene siden og en knyttneve på den andre siden og hadde svart avfeiende at hun ikke forsto hva de republikanske valgobservatørene mente.

Etter dette skal en gruppe folk ha omringet Mrs. Schmidts kollega, stirret truende på han og anklaget han for å ha snakket med stemmetellerne, tross at han kun hadde  kommunisert med deres arbeidsledere. Når de også omringet Mrs. Schmidt selv skal de ha tilkalt en av Republikanernes advokater.

Ifølge Mrs. Schmidt dukket disse folkene opp overalt der noen republikansk valgobservatør agerte etter å ha sett noe suspekt med stemmetellingen, ved å omringe personen og aggressivt anklaget de for både det ene og det andre. Men hva deres formelle funksjon var på plassen er ukjent.

– Jeg tror at de er demokrater. Enkelte hadde brikker, andre ikke. Jeg vet ikke hvilke de er, men de er aggressive og utstråler samme vibber som en pubvakt, om du forstår?, forteller Mrs. Schmidt.

– Alle hadde svarte klær, hadde svarte masker og var kraftige. Det er jo ingenting galt i å være bekledd i svart, men deres kroppsspråk var veldig aggressivt og skremmende og ga en følelsen av at man skulle bli angrepet, fortsetter hun.

«Som en narkohandel midt på natten»

Til slutt skal arbeidslederen ha forklart stemmetellernes oppførsel med at en stemmeseddel behøvde å bli kopiert ettersom den var blitt utfylt med blyant og at man derfor mistenkte at stemmetellermaskinen ikke kunne klare å registrere den. Mrs. Schmidt forteller derimot at det aldri har gått ut noen informasjon om at man ikke kan fylle ut stemmesedler med blyant og når hun spurte hva som da skulle skje med den opprinnelige valgseddelen, fikk hun ikke noe svar fra arbeidslederen.

Rundt midnatt skal også stemmetellingen ha opphørt da det ikke fantes noen flere stemmer å telle opp. Ved den tiden ledet også Donald Trump i Michigan og ble forutspådd til å vinne delstaten. Valgobservatørene var der fremdeles ettersom skiftet deres ikke sluttet før klokken fem på morgenen. Men plutselig, rundt klokken fire, skal en van ha dukket opp med hele 61 kartonger med stemmer fra ingensteds.

– Hva er dette for slags valg? Hele situasjonen føltes som en narkohandel. Midt på natten, arbeide litt, vente litt… For alle valglokalene ble stengt klokken 20, eller hva? Det finnes ingen anledning å vente til 4 på morgenen. Dette er jo Detroit og stemmene stammer jo fra Detroit, det er jo ikke slik at disse stemmesedlene behøvde å flys hit helt fra Kina. Hvorfor skulle disse stemmene komme klokken 4 etter en så lang stund av inaktivitet?, spør Mrs. Schmidt seg om.

123 000 stemmer som ikke ble observert av valgobservatører

Plutselig gikk meldingen ut at man hadde fått inn 16 000 nye stemmer, men at disse ikke skulle telles opp nå. Alle ble tvunget til å bli værende til klokken 5, til tross for at det ikke skulle gjøres noe mer arbeid. Ved 7-tiden på morgenen, når Mrs. Schmidt var hjemme, fikk hun vite at hennes valglokale hadde rapportert inn drygt 130 000 opptelte stemmer.

– Jeg tenkte, hvordan er dette mulig? Under hele natten når vi var der, og det var 130 bord der, ble bare 7 000 stemmer telt.

Ifølge Mrs. Schmidt tar hver stemme 15 – 20 minutter å registrere og kontrollere og at det med 130 000 stemmer må ha gått med en fart på 50 stemmer per minutt, noe hun mener er umulig med 130 bord og 5 stemmetellere per bord.

– Hvordan dette er mulig er det store spørsmålet. Vi får se hvordan dette blir utredet. Vi observatører skal bare bedømme det vi ser og siden rapportere det, hvilket er alt vi har rett til å gjøre. Og hva resultatet av en utredning av dette kan komme til å bli, det vet vi ikke, avslutter hun intervjuet med.

Les også:
Benfords lov kan bevise omfattende valgfusk i USA
Ekstremt ujevnte antall stemmer mellom Trump og Biden i D.C. – spørsmålet om valgfusk debatteres i USA
Trump saksøker flere delstater – krever omtelling i Wisconsin
Hillary Clinton til Joe Biden: «Erkjenn ikke valgtap under noen omstendigheter»