Hjem Nyheter Kinesiske Huawei svartelistet – nekter å bøye seg for USA

Kinesiske Huawei svartelistet – nekter å bøye seg for USA

HANDELSKRIG Etter at Huawei i forrige uke ble svartelistet av USA sier selskapets direktør at de er forberedt og nekter å bøye seg.

Det var i forrige uke at det kinesiske teknologiselskapet Huawai Technologies og 70 tilknyttede selskaper ble satt på USAs handelssvarteliste, etter at presidenten Donald Trump erklærte selskapet som eid av «motstandere».

Svartelistingen vil medføre vanskeligheter for Huawei å handle deler og komponenter fra amerikanske selskaper, samt selge sine produkter i landet, ettersom amerikanske leverandører må søke om å få dispensasjon for å handle med teknologiselskapet.

Det spekuleres i om at bakgrunnen for svartelistingen er å hindre Huawei i å vinne kappløpet om 5G, som det kinesiske selskapet til nå har ledet.

I en uttalelse sier Huaweis administrerende direktør Ren Zhengfei at selskapet har vært forberedt på dette og at de vil produsere sine egne databrikker hvis Qualcomm eller andre amerikanske produsenter stopper å handle med selskapet.

I fjor ble et annet kinesisk selskap utsatt for liknende restriksjoner av USA, som ble løftet etter at selskapet betalte en høy bot og byttet ut styret. Huaweis direktør sier at de ikke kommer til å bøye seg for USA.

– Vi vil ikke bytte vårt styre etter forespørsel fra USA eller akseptere overvåkning, som ZTE har gjort. Selv om USA ber oss produsere der borte vil vi ikke gå, sa Ren Zhengfei.