Hjem Nyheter Norden Kinesiske spor etter mystisk gassrørledningssabotasje i Østersjøen

Kinesiske spor etter mystisk gassrørledningssabotasje i Østersjøen

NORDEN For drøyt to uker siden ble det oppdaget skader på en gassrørledning og kabler i Østersjøen som Russland ble pekt ut som ansvarlig for. Men ifølge en ny teori utførte et kinesisk skip sabotasjen med et anker.

Det ble funnet kinesiske spor i nærheten av skadene på gassrørledningen.
Foto (bakgrunn): Gränsbevakningsväsendet/pressebilde

Det var under en dramatisk pressekonferanse at den finske regjeringen 10. oktober kunngjorde at noen hadde sabotert en gassrørledning til Balticconector, som går via Finskebukta fra Estland. Samtidig ble det oppdaget at en datakabel mellom Sverige og Estland var skadet.

Umiddelbart ble Russland pekt ut som ansvarlig for sabotasjen. Dette i lys av at Russland har truet med å «agere» dersom Finland og Sverige blir med i NATO. Ifølge ulike fagfolk og såkalte eksperter er sabotasje mot infrastruktur også noe Russland ofte står bak.

Ifølge en ny teori var det dog et kinesisk skip som saboterte den finsk-estiske gassrørledningen. Det melder den finske avisen Hufvudstadsbladet, som har vært eid av det jødiske selskapet Bonnier siden i fjor sommer.

Tirsdag kveld holdt det finske etterforskningsbyrået, den finske grensevakten og den finske marinen en pressekonferanse der teorien ble presentert. Et anker ble angivelig funnet på stedet der rørledningen ble skadet, som igjen ble sporet til et Hong Kong-flagget fartøy. Vest for skadene på gassrørledningen ble det notert et 1,4–4 meter bredt slepespor på bunnen.

Det kinesiske ankeret
Foto: Centralkriminalpolisen/pressebilde

I tillegg er det funnet et smalere spor på bunnen et stykke mot øst, som ifølge politiet passer inn i den delen av ankeret som skal festes til kjettingen. Dette fører så flere titalls kilometer mot datakabelen som også skal ha blitt sabotert.

Teorien er at det Hongkong-flaggede fartøyet «Newnew Polar Bear» har dratt ankeret langs bunnen i flere kilometer for å utføre sabotasjen, før ankeret av ukjente årsaker løsnet.

– Når det gjelder tid og rute, passer det inn med begge skadene, forklarte Risto Lohi, kriminaloverbetjent for Centralkriminalpolisen, under pressekonferansen.

Centralkriminalpolisen skal ha kontaktet kapteinen på fartøyet, som ikke ønsket å returnere til finsk farvann for å bli avhørt. I tillegg, siden fartøyet bare har operert i den finske eksklusive økonomiske sonen og ikke i finsk territorialfarvann, er det ingen mulighet for tvangstiltak.

Det er ukjent hvordan svenske myndigheter, som etterforsker sabotasjen av datakabelen, ser på Kina-teorien. Det er også uklart hvorfor Kina ønsker å sabotere gassrørledninger og datakabler i Østersjøen. Centralkriminalpolisen jobber for tiden med kinesiske myndigheter for å prøve å få tak i kapteinen på «Newnew Polar Bear».