Hjem Nyheter Norge Kioskran i Oslo: Tenåringsjente truet med kniv og voldtatt

Kioskran i Oslo: Tenåringsjente truet med kniv og voldtatt

 OSLO  To utenlandske ungdommer ble onsdag pågrepet siktet for å ha ranet en kiosk med kniv og deretter grovt voldtatt tenåringsjenta som var alene på jobb. Mennene mistenkes også for å ha stått bak ytterligere en voldtekt.

Politibil
Illustrasjonsfoto

Det var på søndag kveld ved 20-tiden at en kiosk på Oslos vestkant ble ranet av to utenlandske ungdommer med kniv. Gjerningsmennene skal ha satt en kniv mot strupen til tenåringsjenta som var alene på jobb, og truet så til seg et ukjent pengebeløp. Etter ranet ble jenta grovt voldtatt.

Til VG beskriver Grete Lien Metlid, leder for Seksjon for volds- og seksualforbrytelser, hendelsen som svært brutal.

– Det var et svært brutalt ran. I tillegg utsettes den unge jenta for et alvorlig seksuelt overgrep.

Siktet for ytterligere en voldtekt

Gjerningsmennene ble pågrepet i nærheten av Glassmagasinet på Stortorvet i Oslo på onsdag. Dette etter en vekter hadde gjenkjent ungdommene. De to skal også være siktet for en annen voldtekt. Også denne skal ha funnet sted på onsdag.

Gjerningsmennene, som oppgis være 16 og 17 år gamle, skal stamme fra henholdsvis Tanzania og Afghanistan.

Lettet over pågripelsen

Helene Elness, som er bistandsadvokat til tenåringsjenta, forteller til VG at hennes klient er lettet over at gjerningsmennene er pågrepet.

– Det betyr mye for hennes trygget. Hun er innstilt på at de ikke skal få ødelegge livet for henne, men det er en helt forferdelig hendelse hun har blitt utsatt for.

Jenta, som er elev ved en videregående skole og arbeider deltid i kiosken, har fortalt hun ønsker å komme seg tilbake til skole og jobb, forteller bistandsadvokaten.

Kilder:
16-åring voldtok kvinnelig ansatt under kioskran i Oslo
Tenåringsjente voldtatt under kioskran