Hjem Nyheter Norge Kirkebrannrettsak mot somalier utsettes

Kirkebrannrettsak mot somalier utsettes

3

DOMBÅS Rettssaken mot somalieren som tente på Dombås kirke i februar er utsatt på grunn av tiltaltes helsetilstand.

Dombås kirke var totalskadd innvendig etter den påsatte brannen 20. februar. Foto: Simen Rudiløkken / NTB scanpix

Leger mener at den psykisk ustabile 28 år gamle somaliske mannen er for syk til å møte i retten. Dommer Åge Gustad har derfor utsatt siste del av hovedforhandlingen, og regner med at den vil kunne gjennomføres i neste uke.

Den 20. februar satte tiltalte fyr på Dombås kirke og påførte den skader med en kostnad på 20 millioner kroner. Han er også tiltalt for å ha forsøkt å brenne ned Sel kirke den 19. mars.

Aktor Lars Rune Ringvik karakteriserer skadeverket som særlig grovt, og henviser til straffeloven § 352 andre ledd, som fastsetter en strafferamme på 15 år for skadeverk som innebærer ødeleggelse av gjenstand som har en betydelig historisk, nasjonal eller religiøs verdi, eller som innebærer en svært omfattende ødeleggelse av eiendom.

Mannen, som har hatt oppholdstillatelse i Norge siden 2015, forklarte onsdag i Nord-Gudbrandsdal tingrett at han tente på kirkene som hevn for at Lars Thorsen, leder for SIAN (Stopp islamiseringen av Norge) i november i fjor brant et eksemplar av koranen uten å bli straffet.

Les også:
Rasefremmede pågrepet for kirkebrann i Innlandet

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Heimdal
1 år siden

Så Somalia driver og sender sine kriminelle og sinnsyke til Europa? La han få sone i fengsel i hjemlandet og riv istykker oppholdstillatelsen til evig tid. I Norge har han ingenting å gjøre.

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
1 år siden

Mentalt ustabil somalier? Ingen overraskelse. Den gjennomsnittlige IQ ligger rundt 70, og da er det ikke mye en får med seg eller forstår. Men å tenne på kirker fordi den «hellige» koran har blitt brent(noe jeg er imot; det er for dumt); det er noe våre hjemlig snowflakes forstår og tilgir, ateister som de er – men for homo»ekteskap» og kvinnelige prester; det er de. Kirken den er et gammelt hus, som en gang betydde noe. Nå er de for museer å regne, iallfall om de er 100 år eller eldre.

Robert
Robert
1 år siden

En av de største innvandrergruppene i Norge er fra Somalia. Vi vet disse ligger på bunn i samtlige av de målinger som er ført, innvandrere fra Somalia er definitivt den gruppe som koster mest i kroner og øre og det er denne innvandrergruppen som har høyest arbeidsledighet i Norge. Det er også innvandrere fra Somalia som er overrepresentert i kriminalstatestikken hva gjelder «ungdomsran» og generell vinningskriminalitet. Tross dette påstås det at disse er en ressurs for samfunnet? Våre makthaverne spytter oss i ansiktet.