Hjem Nyheter Norge Kirkebrannrettsak mot somalier utsettes

Kirkebrannrettsak mot somalier utsettes

0

DOMBÅS Rettssaken mot somalieren som tente på Dombås kirke i februar er utsatt på grunn av tiltaltes helsetilstand.

Dombås kirke var totalskadd innvendig etter den påsatte brannen 20. februar. Foto: Simen Rudiløkken / NTB scanpix

Leger mener at den psykisk ustabile 28 år gamle somaliske mannen er for syk til å møte i retten. Dommer Åge Gustad har derfor utsatt siste del av hovedforhandlingen, og regner med at den vil kunne gjennomføres i neste uke.

Den 20. februar satte tiltalte fyr på Dombås kirke og påførte den skader med en kostnad på 20 millioner kroner. Han er også tiltalt for å ha forsøkt å brenne ned Sel kirke den 19. mars.

Aktor Lars Rune Ringvik karakteriserer skadeverket som særlig grovt, og henviser til straffeloven § 352 andre ledd, som fastsetter en strafferamme på 15 år for skadeverk som innebærer ødeleggelse av gjenstand som har en betydelig historisk, nasjonal eller religiøs verdi, eller som innebærer en svært omfattende ødeleggelse av eiendom.

Mannen, som har hatt oppholdstillatelse i Norge siden 2015, forklarte onsdag i Nord-Gudbrandsdal tingrett at han tente på kirkene som hevn for at Lars Thorsen, leder for SIAN (Stopp islamiseringen av Norge) i november i fjor brant et eksemplar av koranen uten å bli straffet.

Les også:
Rasefremmede pågrepet for kirkebrann i Innlandet