Hjem Nyheter Kjempet for asylsøkere – ble drept av asylsøker

Kjempet for asylsøkere – ble drept av asylsøker

STOCKHOLM Det første offeret som ble drept i terrorangrepet i Stockholm var en forkjemper for masseinnvandring.

Rakhmat Akilov og Maïlys Dereymaeker

Det første offeret som ble kjørt ned og drept i Stockholm var den 31 år gamle belgiske psykologen Maïlys Dereymaeker. Hun jobbet i flere år som psykolog i den belgiske utlendingsetatens forvaringssentre, hvor hun der aktivt forsøkte å forhindre deportasjon av illegale innvandrere og asylsøkere som hadde fått avslag på sin asylsøknad. Nå er hun selv drept av en asylsøker.

Den 7.april ventet hun på sine venner ved hjørnet av Drottninggatan og Olof Palmes gata da Rakhmat Akilov kom kjørende i full fart i en stjålet lastebil. Hun var den første som ble kjørt ned, og det tok hele to dager å identifisere henne via DNA.

Akilov fikk avslag på sin asylsøknad i 2016, og måtte forlate Sverige innen Desember samme år. Ettersom han ikke ble sendt til forvaringssenter i påvente av utvisning, forsvant han istedet fra sin adresse og gikk under radaren, hvor han tilslutt dukket opp i en stjålet lastebil og sendte flere personer i graven.

I forkant av terror-angrepet skal Akilov ha kommunisert med et IS medlem kalt Abu Fatyma. Han skal via meldingstjenesten WhatsApp spurt om hvordan man lager bomber, samt informert Fatyma om at han planla å stjele en lastebil og kjøre denne inn i en folkemengde. Etter angrepet skal han igjen ha kontaktet Fatyma og fortalt at han nå hadde utført angrepet. Fatyma skrev tilbake: «Allahu Akbar, my brother, I cry, I love you.»

Kilde:
Stockholm: Asylum-Helper Killed By Asylum Seeker