Hjem Nyheter Europa Kjent jødinne i Polen etterforskes for antipolsk utlegg om «holocaust»

Kjent jødinne i Polen etterforskes for antipolsk utlegg om «holocaust»

1

CHUTZPAH En jødisk journalist og historiker i Polen er innkalt til politiavhør etter å ha anklaget polakkene for «holocaust» – hvor «jøder og ikke som dere påstår polakker ble drept i stor skala».

Katarzyna Markusz Foto: Skjermbilde Youtube.

Når det gjelder hendelser innenriks under andre verdenskrig er det et komplisert debattklima i Polen.

Mens jødiske krefter forsøker å legge skyld på polakker for et påstått «holocaust» av jøder, som de beskylder Polens befolkning for å ha vært delaktig i, så godtas det fra offisielt hold i Polen visselig forestillingen om et «holocaust», men det menes at det rammet flere folkeslag, og skylden for det legges på «tyske nazister».

Det er siden 2018 ifølge polsk lov forbudt å anklage Polen for det såkalte holocaust.

En jødisk journalist og historiker som arbeider i både Israel og Polen har blitt innkalt til politiavhør i Polen etter at hun på Twitter hevdet at «nazistene» og polakkene ikke utryddet polakker under andre verdenskrig – men jøder.

Katarzyna Markusz, som skriver for avisen Jewish Telegraph Agency (JTA) og driver nyhets- og kulturnettsiden Jewish.pl, skal neste uke innfinne seg hos politiet for et avhør på initiativ fra Instituttet for nasjonalt minne (IPN) – et statlig polsk forskningsorgan, som etterforsker brudd på den polske nasjonen begått mellom 1917 og 1990.

Ifølge innkallelsen, sitert av så vel polske som jødiske medier, innleder IPN etterforskningen mer spesifikt under loven som forbyr «offentlig fornektelse av forbrytelser begått av Nazityskland under andre verdenskrig».

Hvis funnet skyldig kan Markusz dømmes til opptil tre års fengsel.

«Bare jøder – ikke polakker ble massemyrdet»

I en nå slettet twittermelding fra juni skriver Markusz:

Det har aldri eksistert utrydningsleire for polakker. Under krigen kunne de promenere på gatene, arbeide, leve. Ingen drepte dem for deres polskhet.

Ifølge nettsiden oko.press hadde en klage mot Markusz som ble postet av en blogger som grunnla «Sentrum for forebyggende anti-polskhet» en slags snøballeffekt som blant annet førte til IPNs etterforskning.

Markusz oppgir til samme nettside at etterforskningen pågår, samt at hun enda ikke har blitt tiltalt for noen forbrytelse. IPN har enda ikke gitt noen kommentar til saken.

«Polakkene er skyldig til ‹holocaust›»

Markusz har tidligere blitt etterforsket for en twittermelding, hvor hun skriver at «den polske delaktigheten i ‹holocaust› er et historisk faktum».

Anklagene om «fornærmelse mot den polske nasjonen» ble avskrevet i februar.

Til svar på den nye undersøkelsen kommenterer Markusz at hun kun har «fastslått et historisk faktum».

«Igjen sløser vi med tid og skattebetalernes penger på en åpenbar politisk etterforskning» sa hun til Tok FM radio og fotsatte:

Historien kan ikke forandres på ordre fra statsadvokater eller politikere.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
9 måneder siden

Jødene fornekter seg ikke. De vil ha sitt «holocaust» for seg selv, med de 6 millioner hellige som ble MYRDET av de fæle nazistene(ikke minst i GASSKAMRE) – og deres medhjelpere, som angivelig i Polen. De drepte Jesus(fikk ham korsfestet), og de har, ikke minst i det kommunistiske helvete i USSR(o.a.), et stort ansvar for drap på 100-200 millioner europeere, hvorav et stort antall kristne, spesielt i Russland.