Hjem Nyheter Kjent lege og forsker kritiserer påbud om munnbind

Kjent lege og forsker kritiserer påbud om munnbind

KORONAPÅBUD Kjent dansk lege og forsker gikk torsdag hardt ut mot regjeringens påbud om munnbind i et intervju på dansk TV2, og kalte direktøren for «Sundhedsstyrelsen» en løgner og krevde dokumentasjon over effekten av munnbind.

Skjermbilde: Peter C. Gøtzsche

Torsdag morgen ble den kjente danske legen, dr.med., professor og forsker Peter C. Gøtzsche intervjuet i den danske TV-kanalen TV2 News. I intervjuet gikk han hardt ut mot regjeringens påbud om å bruke munnbind i det offentlige rom.

Nå ser jeg på hva vitenskapen viser, og det er gjort en rekke studier på om man kan forebygge influensalignende sykdom, noe korona er, med munnbind, og de har ikke kunnet vise til noen effekt av munnbind – og hvis det overhodet er en effekt, så er det i beste fall minimalt… Hvis det er noen som er redde for å bli smittet, så kan de da bruke munnbind selv, men å forlange at alle vi som er friske skal gjøre det, det berettiger vitenskapen ikke til, sier Peter C. Gøtzsche.

Senere i intervjuet refser han Søren Brostrøm, direktør for Sundhedsstyrelsen, ettersom han i et videoklipp forteller den danske befolkningen at det er rikelig dokumentert at munnbind virker. Dette får kjendislegen Peter C. Gøtzsche til å reagere og kaller Brostrøm for en løgner.

Se hele klippet fra danske TV2 News her:

Problemer med avspilling? Se klippet på Bitchute!

Les også:
Dansk forsker bak studie om effekten av munnbind – får ikke dele resultatet
Dagens video: «Den store tilbakestillingen»
Dagens video: En sterk advarsel mot å ta koronavaksine
Koronaviruset