Hjem Nyheter Norden Kjent runestein tolkes på nytt: «Handler om klimaangst»

Kjent runestein tolkes på nytt: «Handler om klimaangst»

6

KULTURMARXISME Såkalte forskere har kommet frem til en ny tolkning av runeskriften på en av verdens mest kjente runesteiner, Röksteinen. Ifølge dem skal teksten handle om «klimaangst».

Foto: Bengt Olof Åradsson (CC BY 1.0)

SVT skrev på torsdag om hvordan en av verdens mest kjente runesteiner, Röksteinen, har fått en «ny tolkning av forskerne». Röksteinen ble sannsynligvist reist på første halvdel av 800-tallet, i Vikingtiden.

Steinen er av lysegrå finkornet granitt og er nærmere fire meter høy og ristet på alle fire sider. Den er ristet med en tidlig form for norrønt og sies å være startpunktet for den svenske litteraturens historie, da den er det eldste bevarte litterære verket i svensk litteratur.

Steinen har blitt tolket til å handle om blant annet goterkongen Teoderik den store, som etter lange kamper i år 493 ble hersker over Vestromerriket.

Nå har «forskere» kommet frem til en ny tolkning av den gamle runeskriften, nemlig at den handler om «frykten for en katastrofe koblet til vær og klima». Allerede vikingene skal altså ha hatt «klimaangst».

På sosiale medier hånes den nye tolkningen:

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
6 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Grim
2 år siden

Selv det som er hugget i stein skal vi historieforfalske. Hilsen Konformist-marxisten

Øystein
Øystein
2 år siden

Ja selvfølgelig!
Endelig vet vi..

Hanne
Hanne
Svar til  Øystein
2 år siden

Haha

Hans-Simon
2 år siden

«Forskere» og «forskning» har en nærmest guddommeliggjort status iflg MSM. Har en slike kapasiteter bak seg kan all slags tøv og tull belegges og begrunnes – inntil «ny forskning» viser noe helt annet. Da er den første «forskningen» behendig gravlagt og glemt. Vi må ALLTID spørre; hvilken agenda tjener «forskningen»? Mao hvem er oppdragsgiverne? Kun matematikken er «hugget i stein», og kanskje fysikken/kjemien, men de såkalte historisk-filosofiske fagområdene – nei og aller nei! Og mye er reinspikka tøv, kort og godt. Som dette tilfellet.

Kritiker
Kritiker
2 år siden

Det stod ikke «Allah» på den og da?

For å være forsker i dag må man visst være dypt korrupt eller tilbakestående.

Hanne
Hanne
2 år siden

Nei, seriøst. Nå må de kutte ut med dette tullet sitt. Det er flaut.