Hjem Nyheter Globalt «Kjønnsinkluderende» dukke lanseres av Mattel

«Kjønnsinkluderende» dukke lanseres av Mattel

4

KULTURMARXISME Barbie-produsenten Mattel lanserte denne uken en ny type dukke som er kjønnsløs og skal inspirere til lek uten «forutbestemte regler eller normer».

Foto: Mattel

For en vidunderlig ny verden trengs en ny type leke. Nå lanserer Barbie-produsenten Mattel en ny dukke som er fullstendig kjønnsløs og som skal inspirere barn til å leke uten «forutbestemte regler og normer».

Prosjektet med de «kjønnsinkluderende» dukkene kalles «Creatable World» og har blitt laget i samarbeid med «eksperter, psykologer, foreldre og barn». Bedriften skal ha fått ny verdifull innsikt om hvordan barn vil leke. Barna påstås å sterkt ha etterspurt en leke som ikke skal være utformet etter klassiske «kjønnsnormer».

– De kjønnsinkluderende dukkene stimulerer barn til å gjennom sin egen fantasi og kreativitet fritt velge hvordan deres dukke skal se ut, sier Kim Culmone, Senior Vice President hos Mattel Fashion Doll Design, i en pressemelding.

De kjønnsløse dukkene finnes i seks forskjellige modeller med forskjellig hudfarge og kommer med et utvalgt parykker og klær, slik at barna ikke skal styres av noen fordommer om hvordan gutter eller jenter ser ut.

– Dessverre er barnas leker ofte utformet etter samfunnets voksennormer og det føles derfor spennende å se denne typen initiativ, kommenterte barne- og ungdomspsykolog Jenny Klefbom i forbindelse med lanseringen.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
4 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
2 år siden

Nei, kjønn og biologi er som alle vet kun sosiale konstruksjoner og begrensninger, og det må barn få anledning til å leke med og «dekonstruere» gjennom kreative leksaker, som disse dukkene fra Mattel. Da vil neste generasjon voksne være befridd fra kjønnsstereotypiske feiloppfatninger og fordommer, som jo har plaget menneskene siden tidenes morgen. Brave new world, everybody.

tony
tony
2 år siden

Synd på ungene som vokser opp i dette syke samfunn måte
gud en vakker dag brenne de som styrer vårt samfunn i helvete.

Kim Larsen
Kim Larsen
2 år siden

Nok et verktøy som kulturmarxistene vil bruke til forsøke forvirre barn i vesten og samtidig bryte ned normer.

Tror du de vil lansere noe sånt i Midtøsten?

Tvilsomt…

Hanne
Hanne
2 år siden

Galskap!