Hjem Nyheter Globalt Klima dreper færre og færre

Klima dreper færre og færre

5

KLIMA Vitenskapen er klar: Færre og færre dør av naturkatastrofer. Selv med en kraftig befolkningvekst viser all forskning at det aldri før har omkommet så få mennesker av klimaet enn nå. Spesielt er nedgangen de siste tiårene påtakelig.

Foto: Shutterstock

Klima trender som aldri før og det er mange stemmer, og interesser, som vil ha et ord med i laget. Noen vitenskapelig orienterte og baserte, andre, mer uttrykk for emosjoner.

Dr. philos. og forsker ved Statistisk sentralbyrå, Bjart Holtsmark har gått gjennom statistisk materiale nedtegnet siden 1900 og konklusjonen er at nedgangen i værrelaterte dødsfall er på kraftig tilbakegang. Bare så sent som i perioden 1961–1970 døde over 200 000 hvert år på grunn av været, mens det i perioden 2011–2018 i gjennomsnitt døde «kun» 13 312 mennesker hvert år.

Alt dette altså på tross av at den kraftige befolkningsveksten, spesielt sør for Sahara, har tiltatt kraftig (med ca. 7,6 milliarder mennesker i verden i 2018, sammenlignet med ca. 1,6 milliarder ved begynnelsen av forrige århundre.) Bryter man ned tallene til pr. million innbygger så var det i gjennomsnitt 153 dødsfall i året pr. million i første halvdel av forrige århundre, mens tallet i siste halvdel sank til 32, og hittil i inneværende tiår er tallet nede i 2 døde i året av værrelaterte hendelser, pr. million mennesker.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
5 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
2 år siden

Men, MEN.. dette er jo ikke hva klimaprinsesse Thunberg, med gråtkvalt stemme, fortalte hele verden i FN nylig? «People are dying,» sa hun til oss, og vi trodde på henne, fordi en klimaprinsesse lyver jo ikke, eller hva? Iallfall trodde tusenvis av unge og forvirrede mennesker på dette budskapet, og de unge tar jo ikke feil – «how dare you!»

Marius
Marius
2 år siden

«Klimakrisen» Er nok et jødisk triks for å lure folk til å tro at de er for dumme til å tenke selv. Nesedyrene kan ikke annet enn å lyve.

Roy Vey
Roy Vey
2 år siden

How dare you point to statistics?
– Greta Thunberg

Klimahysteriet er et røykteppe for å trekke fokus og debatt vekk fra de virkelige problemer – masseinnvandring og folkeutbytte!

Anita
Anita
2 år siden

Men det var jo godt. Da kan Greta Thunberg sove godt igjen da.

Hanne
Hanne
2 år siden

Interessant lesing.