Hjem Nyheter Kloster vandalisert av jødiske ekstremister

Kloster vandalisert av jødiske ekstremister

ISRAEL Et kloster i Israel har blitt vandalisert av jøder. Blant annet har det blitt sprayet og tagget slagord som «Død over de kristne kjetterne, Israels fiender». Hendelsen føyer seg inn i rekken av utallige angrep mot både kristne og muslimske mål i Israel og Palestina.

Dormition Abbey

Klosteret Dormition, som ligger nære stedet der Jesus av mange anses å ha holdt den siste nattverd, er nå nedtagget med antikristne og pro-jødiske slagord på hebraisk. Angrepet har, som vanlig, blitt fordømt av israelske myndigheter. Noe som dog sjelden følges opp i handling.

Ayman Odeh, leder for de palestinske partiene i Israels parlament, mener den israelske regjeringen bærer et stort ansvar for disse angrepene gjennom å ignorere rasismen mot palestinere.

– Trakasserier og skadeverk på plasser som er hellige i islam og kristendommen skjer konstant, og aldri holdes noen ansvarlig, forteller Odeh.

Angrepet er kun ett av hundrevis de siste årene. Til tross for at identitetene til gjerningsmennene i mange tilfeller er kjente, er pågripelser uvanlige og tiltaler forekommer så og si aldri.

israel
Fader Nikodemus, talsmann for Dormition-klosteret, viser frem noe av vandaliseringen.

Kristne trakasseres på åpen gate

I tillegg til angrep mot både bygninger og kirkegårder, trakasseres også kristne personer på åpen gate i Israel, og da særskilt i Jerusalem. Spesielt utsatte er kristne prester og nonner, som daglig risikerer å bli spyttet i ansiktet og bli hånet av ortodokse jøder. Dette uten at politiet griper inn. Situasjonen har gjort det slik at mange kristne ikke tør å gå i visse deler av byen.

Majoriteten av de kristne i Israel er palestinere, og rammes av samme rasistiske diskriminering som andre ikke-jøder i landet. Totalt finnes det over 50 lover i Israel, som diskriminerer ikke-jøder. Til tross for dette løftes gjerne Israel frem som Midtøstens eneste «demokrati», og at det i Israel råder full religionsfrihet for kristne og muslimer.

Relaterte filmer:

Kilder:
Christian monastery in Jerusalem vandalized by alleged Jewish extremists
Discrimination & Hate Crimes Against Christian Palestinians in the Holy Land
Palestinian Christians sceptical as Israeli police ‘investigate’ church attack