Hjem Nyheter Norge Knivangrep i Oslo – politimann skadet

Knivangrep i Oslo – politimann skadet

2

NORGE Det var i morges at en mann jaget folk i Oslo med en stor kniv. Mannen ble skutt og drept av politiet.

Foto: Ronny S/Twitter.

Like før klokken 9 i morges ble politiet i Oslo varslet om at en mann jaget folk med en stor kniv på Bislett i Oslo.

Politiet forklarer til VG at de hadde politipatrulje like i nærheten og var raskt på stedet for å pågripe den mistenkte. Da politipatruljen ankom gikk mannen i bar overkropp, viftet med en stor kniv og ropte på arabisk.

Filmer fra hendelsen

Filmer fra hendelsen viser hvordan politiet forsøker å kjøre på knivdesperadoen. Når politimannen på passasjersiden åpner bildøren, angriper knivdesperadoen, og politiet bruker tjenestevåpenet sitt.

Gjerningsmannen ble skutt til døde og politimannen ble lettere skadet. Så langt er det ingenting som tyder på at noen andre er skadet.

Vitner på stedet forteller at den mistenkte ropte «allahu akbar» når han truet politiet.

Politiet: «Tror ikke på terrormotiv»

– Vi etterforsker bredt. Vi utelukker ingen motiver, men det er fortsatt ingen opplysninger i saken som tilsier at det dreier seg om en terrorhendelse, sier politiinspektør Egil Jørgen Brekke på en pressekonferanse.

– Dette er en sak hvor politiet har handlet kontant i forhold til den meldingen som gikk ut, og slik som vi ser det har de avverget et farlig angrep, fortsetter han om politiaksjonen.

Jørgen Brekke forklarer videre at gjerningsmannen allerede er kjent av politiet.

– For oss fremstår dette som en enkeltstående handling. Dette er en person som er kjent for oss fra tidligere og som har en historikk, og utfra det så mener vi foreløpig at det ikke tyder på at det er en terrorhandling. Men samtidig så utelukker vi ikke noe.

VG har snakket med et vitne til hendelsen, som forteller at gjerningsmannen var bevæpnet med en kjøkkenkniv og at han jaget en norsk kvinne. Politiet kom raskt frem til stedet og kvinnen tok dekning på andre siden av politibilen, og deretter i en forbipasserende bil.

– Han var helt vill i blikket og politiet var tvungen til å kjøre ham inn mot en vegg, sier vitne Arne Heiberg Okkenhaug til VG.

Vitner mener det ble avfyrt seks skudd.

Thereses gate er stengt og vil være stengt i minst flere timer til. Den havarerte politibilen er dekket med presenning og en teknisk undersøkelse pågår.

Tidligere dømt for knivangrep

Ifølge opplysninger til Nettavisen skal den 32 år gamle gjerningsmannen være kasakhstansk statsborger. De bekrefter at gjerningsmannen ropte «allahu akbar», og at han siterte den muslimske trosbekjennelsen da han sto foran politibilen.

Gjerningsmannen er tidligere dømt for et knivangrep i Oslo i 2019, hvor han stakk en mann med kniv og truet fem andre personer. Straffen var rettspsykiatrisk behandling. I 2018 ble han dømt for å ha mishandlet en bygningsarbeider.

I 2014 og 2015 studerte gjerningsmannen ved Teaterhøgskolen, men ble utvist på grunn av «uakseptabel oppførsel».

PST ønsker ikke å bekrefte opplysningene.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
7 måneder siden

Man kan lure på om politet ikke har andre måter å nøytralisere en «villmann» som dette enn å kjøre på ham to ganger og så skyte ham til døde 6 ganger? Uansett om han var en allahu akbar, eller «bare» en psykotisk nuthead med et tidligere knivangrep og dom på samvittigheten? Var det erfarne politimenn(!) i bilen, eller var den beriket med frontholes i politiuniform?

Teply
Teply
7 måneder siden

Helt enig. Jeg vet at politiet har en vanskelig jobb, men dette kan ikke være måten å løse problemer på.