Hjem Nyheter Norge Knivstikking i Arendal etter bråk mellom asylsøkere

Knivstikking i Arendal etter bråk mellom asylsøkere

 MASSEINNVANDRING  En innvandrer ble sendt til sykehuset etter å ha blitt knivstukket i ryggen i forbindelse med et (masse)slagsmål i Arendal sentrum. To syriske asylsøkere er pågrepet.

arendal

Hendelsen fant sted onsdag kveld i Arendal sentrum. Vitner har oppgitt at det oppstod konflikt og deretter slåsskamp mellom to grupperinger inne på Arenasenteret. Slåsskampen skal ha fortsatt ut i gatene ved McDonald’s. Det var der en av personene ble stukket i ryggen.

Operasjonsleder Audun Eide i Agder politidistrikt forteller til NRK Sørlandet at de antar det var en kniv som ble brukt.

– Det er fortsatt så tidlig i etterforskningen at vi foreløpig ikke har fått bekreftet hva slags gjenstand det er snakk om, men vi antar at det er en kniv.

To 25-årige syriske asylsøkere ble pågrepet av politiet, som opplyser om at avhørene må vente til torsdag, da politiet behøver tolk.

– Det er språkproblemer, vi må ha tak i tolker. Avhørene vil derfor gjennomføres i morgen.

SAM_0313

Kun få dager etter pan-nordisk aksjon mot masseinnvandring

Onsdagens flerkulturelle bråk i Arendal, fant sted kun få dager etter Den nordiske motstandsbevegelsens pan-nordiske aksjon mot masseinnvandring, hvor Arendal var blant stedene som det ble hengt opp propaganda.

NRK Sørlandet publiserte søndag en artikkel om aksjonen med krigsoverskriften “Sørlandsbyene tapetsert med nynazistisk propaganda”. I artikkelen hadde NRK søkt opp tre følsomme individer, som hadde blitt støtt av aksjonen.

Blant disse var ordføreren i Arendal, Robert C. Nordli (Ap). Han hadde følgende å si:

– Dette er ikke tiden for å kritisere at det kommer flyktninger, men for å hjelpe. Det er hårreisende å ikke ville hjelpe mennesker i nød og å benekte at det er en flyktningkrise.

Trude Bollmann Pedersen fra Refugees Welcome to Aust-Agder var også opprørt og mente Motstandsbevegelsens plakater skapte frykt. Og Fredrik Lydersen som var ute og gikk søndagstur, anså at plakaten ødela julestemningen i byen.

Hvorvidt de tre anser at knivstikkende “flyktninger” ødelegger julestemningen, er hårreisende eller skaper frykt – fremkommer ikke i NRKs artikkel.

Kilde:
Mann knivstukket i ryggen i Arendal
Sørlandsbyene tapetsert med nynazistisk propaganda