Hjem Nyheter Kobles til flere overfall

Kobles til flere overfall

SVERIGE Den 13 år gamle afrikaneren som er siktet for drapsforsøk og voldtekt av en 10 år gammel jente i Skellefteå, Sverige, kobles til flere overfall. Beskrives som en tikkende bombe.

Bilde delt av jentas mor på sosiale medier. Sensur av Nordfront.

Den 13 år gamle afrikaneren som er siktet for drapsforsøk og voldtekt av en 10 år gammel jente i Skellefteå, torsdag den 7. juli, kobles til flere overfall i Morö Backe i Skellefteå.

Gutten beskrives som stor for sin alder og en «tikkende bombe» som skolen under lang tid har varslet om.

Ifølge opplysninger Aftonbladet har fått skal han også tidligere ha overfalt jenter og kvinner i sitt nærområdet. Deriblant skal han tidligere ha forsøkt å legge en kvinne i bakken, i undergangen like ved der den 10 år gamle jenta ble funnet avkledd og kvalt.

Gutten kom til Sverige sammen med sine foreldre fra Etiopia i 2017 og fikk oppholdstillatelse den 30. juni i år, bare en uke før drapsforsøket og voldtekten av den 10 år gamle jenta.

Jenta ligger fortsatt i koma med alvorlige skader.

Opprørte foreldre i Skellefteå har etter angrepet organisert trygghetsvandring i byen, via en Facebook-gruppe. 134 personer deltok under seneste vandring.

– Det er et kjempeengasjement. Det er en veldig variert alder. Det er både de som har små barn og vi som har tenåringer. Men det er mest foreldre, sier Beatrice Larsson til Expressen.

Hun sier videre at hun er imponert over støtten og håper at engasjementet vil fortsette i lang tid fremover.