Hjem Artikler Kommentar Koblinger til Sosialdemokratene blant mistenkte Hagsätra-skyttere

Koblinger til Sosialdemokratene blant mistenkte Hagsätra-skyttere

KOMMENTAR Simon Lindberg, lederen av Den nordiske motstandsbevegelsen, gjør her sammenligninger når det gjelder medias interesse av å komme med politiske poeng om ulike straffesaker.

I går natt klokken 00:55 ble politiet varslet til Hagsätra i Stockholm, hvor to menn ble skutt av flere gjerningsmenn.

Litt over 100 mennesker dør hvert år i Sverige som følge av grov vold. Ettersom Sosialdemokratene er det partiet som får flest stemmer i Sverige, kan man si at de fleste av drapsmennene stemmer på Sosialdemokratene. Ser man til Sosialdemokratiets medlemsantall, burde det til og med statistisk sett, hvert år, handle om drapsmenn som er betalende medlem av partiet.

Mest sannsynlig er Hagsätra-skytterne av ikke-nordisk avstamning og bor i et «ghettoområde». I disse områdene er sympatiene for Sosialdemokratenes politikk, dvs. nesten åpne grenser, slapphet mot gjengkriminelle og raus tilskuddspolitikk for nyankomne, enda høyere enn i resten av landet.

Sannsynligheten for at de som begikk Hagsätra-skytingen sympatiserer med Sosialdemokratene er dermed svært høy. Likevel vil du aldri se en overskrift i media som ligner på overskriften til denne artikkelen. Du vil aldri høre journalister stille spørsmål om partitilhørighet og politiske motiver på noen pressekonferanse. Du vil aldri se Annie Lööf rope ut i noen tale om hvor forferdelig det er og hvor viktig det er for demokratiet at dette blir lagt merke til. Du har nok ikke engang lest om skyteepisoden i Hagsätra, selv om det var en virkelig hendelse som skjedde i går kveld.

Om skytterne i denne saken i det hele tatt kommer til å bli arrestert og det viser seg at de hadde et aktivt medlemskap i Sosialdemokratene, kommer du aldri til å få rede på det. Om skytterne skrev innlegg i Aftonbladet eller Expressen, så kommer dette aldri til å bli offentliggjort. Du kommer aldri til å få vite hvilken ideologi de stiller seg bak eller hvilken politisk tilhørighet de har.

Har du derimot hatt internettforbindelse det siste døgnet, har du sikkert hørt at personen som ble pekt ut som den mistenkte knivstikkeren under den pågående Almedalsuken hevdes å ha «tilknytning til Den nordiske motstandsbevegelsen » og/eller at han er en «nazist».

Alle medier pumper ut disse budskaper i oppsiktsvekkende overskrifter én etter én. Det beskrives at han «har vært aktiv i Den nordiske motstandsbevegelsen i flere år», at han «har vært en tilbakevendende skribent for DNMs nettmagasin» og deltatt i «Nordfronts radioproduksjoner». Løgn på løgn på løgn.

Alt dette til tross for at den utpekte gjerningsmannen aldri engang har vært medlem av Den nordiske motstandsbevegelsen. Han har for syv år siden sendt inn tre leserinnlegg til Nordfront, og for nesten like mange år siden deltatt i et par av Den nordiske motstandsbevegelsens demonstrasjoner som har vært helt åpne for publikum. Det er det hele!

Så hvorfor dette ekstreme propagandadrevet mot Den nordiske motstandsbevegelsen og «nazismen», men aldri det samme mot Sosialdemokratene eller noen av de andre etablerte partiene, til tross for at det hvert år garantert begås flere drap og andre grusomheter med «forbindelser» til disse partier?

Vel, fordi media i dag er styrt av politiske interesser. De står helt og holdent på maktens side og vil for enhver pris, med bakvaskelse og ofte som i dette tilfellet, med rene løgner, forsøke å undertrykke all reell politisk opposisjon. Så mye at de fullstendig ignorerer de fleste av de andre ofrene for den brutale volden som sprer seg i landet vårt, ettersom de ikke kan gjøre politiske poeng på det. Så til den grad at de uten et sekunds skam utnytter et tragisk dødsfall for å vinne billige politiske poeng.

I virkeligheten og utover den mest ekstreme propagandaen er det selvsagt totalt uinteressant om noen morder har vage forbindelser til Sosialdemokratene. Like uinteressant er det selvsagt om noen utpekt mistenkt har vage forbindelser til Den nordiske motstandsbevegelsen. Enda mer når handlingen ikke på noen måte ser ut til å ha vært ideologisk motivert og politiet ikke engang ser ut til å etterforske politiske motiver.

Jeg mener til og med at den offentlige interessen av å prøve å knytte noen til et parti som vedkommende ikke har hatt noe å gjøre med på flere år, er uinteressant, selv om det dreier seg om den gang aktive medlemmer eller personer som har sittet i partiledelsen. I dette tilfellet er det dog som sagt ikke engang i nærheten av noe av det.

Avslutningsvis vil jeg ikke bagatellisere det som har skjedd. At en svensk kvinne blir myrdet på åpen gate er dessverre en del av en fryktelig tragisk samfunnsutvikling som våre regjerende politikere la grunnlaget for med sin påtvungne galskapspolitikk, som blant annet består i kutt i psykiatrien for å kunne betale for masseinnvandringen. Men, om den arresterte for syv år siden sendte inn et innlegg til Nordfront eller Aftonbladet – det er like irrelevant som om Hagsätra-skytterne har vage koblinger til Sosialdemokratene eller ikke.