Hjem Nyheter Norge Kohn anmelder Kaveh for “hatprat”

Kohn anmelder Kaveh for “hatprat”

JØDISK MAKT Rapperen Kaveh har blitt politianmeldt for «jødehets» etter å ha uttalt «Fuck jøder» under en konsert. Bak anmeldelsen står jøden Ervin Kohn.

Det var den 15. juni at rapperen Kaveh Kholardi uttalte «Fuck jøder… Neida, bare kødda» på en konsert i Oslo. Jøden Ervin Kohn, forstander i Det mosaiske trossamfund og nestleder i Antirasistisk senter, varslet tidlig at han kom til å politianmelde dersom han ikke fikk en offentlig unnskyldning.

Kaveh beklaget uttalelsen på sin Facebook-side den påfølgende dagen. Kohn anser dog at beklagelsen låt mer som en «bortforklaring» enn en beklagelse, og velger derfor å politianmelde. Overfor avisen Dagen bekrefter Kohn anmeldelsen og oppfordrer også andre til å gjøre det samme.

– Javisst anmelder jeg. Det regner jeg med at mange andre gjør også. Han sa «Fuck jøder» på en familiekonsert. Meningsinnholdet er jo at han ønsker «til helvete med jøder», sier Kohn.

Kohn har tidligere uttalt: «Antisemittisme er en sykdom som ikke-jøder lider av og som jøder dør av.» En uttalelse som i det minste bør grense til såkalt hatprat, da han indirekte sier at ikke-jøder er «syke», «antisemitter» og «mordere».