Hjem Nyheter Utenriks Komiker pågrepet av fransk politi

Komiker pågrepet av fransk politi

 FRANKRIKE  Den kontroversielle komikeren Dieudonné har blitt pågrepet av fransk politi, da det hevdes han i en Twitter-melding skal ha uttrykt sympati for en av gjerningsmennene etter terror-angrepet i Paris.

Dieudonné M’bala M’bala
Dieudonné M’bala M’bala

Etter terrorangrepet mot det satiriske venstreliberale magasinet Charlie Hebdo, og gisselsituasjonen som oppstod i en jødisk matbutikk, skrev komikeren Dieudonné M’bala M’bala på Twitter at han ikke var Charlie Hebdo, men «I kveld, for min egen del, føler jeg meg som Charlie Coulibaly».

Å skrive «Jeg er Charlie» er en populær måte å vise sympati for ofrene etter terrorangrepet. Den personen Dieudonné følte seg som, var snarere en av de drepte islamistene, Amedy Coulibaly, som var med på å utføre angrepet.

I Frankrike, landet hvor ytringsfriheten sies stå høyt, ble altså komikeren Dieudonné pågrepet politiet som følge av en enkel Twitter-melding.

Kritisk til jøder

Diedonné har tidligere vært i blåsevær da han av en del anses være kritisk til jøder. Han har også gjort seg kjent for hilsenen «la Quénelle», som av jøder har blitt omtalt som en omvendt tysk seiershilsen, som da så klart skal være antisemittisk.

Kilder:
Komiker gripen av fransk polis i Frankrike
Kontroversiell fransk komiker gripen