Hjem Nyheter Utenriks Komikeren Dieudonné dømt for å ha «unnskyldt terrorisme»

Komikeren Dieudonné dømt for å ha «unnskyldt terrorisme»

0

 FRANKRIKE  Den kontroversielle komikeren Dieudonné ble onsdag denne uken dømt til to måneders betinget fengselsstraff og til å betale 30 000 euro i bøter. Dette for et innlegg på Facebook som retten anså «unnskyldte terrorisme».

Dieudonné M’bala M’bala
Dieudonné M’bala M’bala

Etter terrorangrepet mot det satiriske venstreliberale magasinet Charlie Hebdo, og gisselsituasjonen som oppstod i en jødisk matbutikk, skrev komikeren Dieudonné M’bala M’bala på Facebook at han ikke var Charlie Hebdo, men «I kveld, for min egen del, føler jeg meg som Charlie Coulibaly».

Å skrive «Jeg er Charlie» var en populær måte å vise sympati for ofrene etter terrorangrepet på. Den personen Dieudonné følte seg som, var snarere en av de drepte islamistene, Amedy Coulibaly, som var gjerningsmannen som drepte fire i den jødiske matbutikken.

Ifølge avisen French Daily fortalte Dieudonné i retten at han ved flere anledninger har fordømt terrorangrepet. Han fortalte også at han hadde fremført ønske om å få delta i protester mot ekstremisme i Paris, men at innenriksministeriet ønsket å få ham «ekskludert» og behandlet som en «terrorist».

En domstol i Paris har nå kommet frem til at Facebook-innlegget skal ha «rettferdiggjort/unnskyldt terrorisme» og hat mot jøder. Aktor la opprinnelig ned påstand på syv års fengsel for innlegget, men Dieudonné ble av retten dømt til to måneders betinget fengselsstraff og til å betale 30 000 euro i bøter.

Kritisk til jødisk makt

Diedonné har tidligere vært i blåsevær da han av en del anses være kritisk til jødisk makt. Han har også gjort seg kjent for hilsenen «la Quénelle», som av jøder har blitt omtalt som en omvendt tysk seiershilsen, som da så klart skal være antisemittisk.

Les også:
Komiker pågrepet av fransk politi

Kilder:
Fransk komiker dömd för «försvar av terrorism» på Facebook
Dieudonné sentenced over Facebook post on Charlie Hebdo attack
French comedian sentenced for ‘condoning terrorism’ in FB post

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg