Hjem Nasjonal kamp Konfrontasjon i Gävle – antifascister slått til blods!

Konfrontasjon i Gävle – antifascister slått til blods!

Igår holdt våre kamerater i Den Svenske Motstandsbevegelsen en offentlig flyvebladsutdeling i Gävle. Når antifascister forsøkte å forstyrre aksjonen oppstod det bråk som endte med at antifascistene ble slått til blods og jaget vekk fra torget. Politiet var raskt på plass og pågrep Pär Sjögren fra Motstandsbevegelsen. Politiet ville dog ikke oppgi hvorfor man pågrep ham.

gavle4-640x385

Rundt klokken 12.30 samlet rundt 10 aktivister seg for å holde offentlig flyvebladsutdeling i Gävle. Aktivistene stillte seg opp på Stortorget og begynte å dele ut flyveblader. Responsen sies å ha vært forholdsvis god. Blant annet skal to unge kvinner ha forhørt seg om hvordan man søkte medlemskap i Motstandsbevegelsen.

Som vanlig dukket politiet raskt opp for se an situasjonen. Da politiet ikke fikk noen informasjon om hvem som var ansvarlig for aksjonen trakk de seg i stedet tilbake og iakttok flyvebladsutdelingen en stund. Etter dette dro politiet fra torget, da de nok anså situasjonen som ganske rolig.

En halv time etter at politiet hadde forlatt torget dukket en gjeng antifascistisk pøbel opp på torget for å forstyrre aktiviteten. Antifascistene begynte raskt å oppføre seg kjepphøye og utrivelige, samtidig som de filmet Motstandsbevegelsens aktivister.

Dette skal ha ledet til at en av antifascistenes mobiltelefon ble ødelagt og at et slagsmål brøt ut mellom Motstandsbevegelsens aktivister og antifascistene. Motstandsbevegelsen stod igjen seirende og den antifascistiske pøbelen spredte seg raskt og ble jaget fra torget.

gavle3

Med bråkmakerne bortjaget fra torget valgte aktivistene å fortsette flyvebladsutdelingen en stund til. Fem til ti minutter etter bråket dukket politiet opp igjen.

Politiet tok redesjef Pär Sjögren til side og påsto de kun ville prate med ham. Når det ble åpenbart at politiet løy og hadde som hensikt å arrestere Sjögren så oppstod det bråk mellom politiet og Motstandsbevegelsens øvrige aktivister som forsøkte å hindre politiet fra å arrestere Sjögren. Men til måtte aktivistene vike når politiet dro frem batonger og begynte å sprute tåregass mot dem. Politiet har heller ikke nå oppgitt hvorfor Sjögren ble pågrepet.

Nordfront har vært i kontakt med redesjef Emil Hagberg som var på plass i Gävle. Hagberg forteller at etter Sjögren ble pågrepet bestemte man seg for å forlate torget og heller spre flyveblader i postkasser og sette opp klistremerker rundt om i byen. Videre forklarer Hagberg at ingen fra Motstandsbevegelsen ble skadet under tumultene som oppstod og den eneste som fortsatt har litt vondt er en av aktivistene som fikk tåregass i øynene etter bråket med politiet. «Vi er uberørte», oppsummerer Hagberg som forteller at de nå avventer mer informasjon om hvorfor Sjögren ble arrestert og når han kommer til å bli sluppet fri.

Artikkelen oppdateres:

Oppdatering 1: Pär Sjögren gav beskjed via sin advokat at han hadde det bra.

Oppdatering 2: Nordfront har fått vite via Pär Sjögrens advokat at det eneste bevismateriale politiet har mot hans klient er vitneforklaringer. Politiet skal i følge advokaten forhøre flere vitner i dag, men advokaten tror at Sjögren kommer til å bli frikjent.

Oppdatering 3: Pär Sjögren er sluppet fri. Intervju er på vei.