Hjem Nasjonal kamp Konfrontasjon i Stockholm

Konfrontasjon i Stockholm

KAMP: Lørdag ettermiddag arrangerte Den nordiske motstandsbevegelsen offentlig flyvebladsutdeling i Stockholm sentrum. Mot slutten av aktiviteten oppstod en konfrontasjon med meningsmotstandere.

IMG_3225-640x384

Lørdag ettermiddag samlet aktivister fra Motstandsbevegelsen seg for å hedre minnet til folkehelten Gösta Hallberg-Cuula gjennom offentlig gatekamp. Propagandaen som ble delt ut var organisasjonens nye flyveblader om bråket i Kärrtorp.

Aktivismen gikk svært bra, og hadde vart i rundt tre timer, da en gjeng antirasister dukket opp for å forstyrre utdelingen. Som vanlig ropte de slagord som «ingen rasister på våre gater», og så videre. AFA-veteranen Lily Svan, som forøvrig er mistenkt for voldsomt oppløp i Kärrtorp, var å se blant antirasistene.

IMG_3222-460x276

Når aktivistene skulle forlate Slussen (et område i Stockholm) gikk de igjennom ansamlingen av antirasister, som da ble langt mer aggressive og forsøkte å sparke mot Motstandsbevegelsens aktivister og stjele organisasjonens faner. Ingen av aktivistene ble skadet, men antirasistene ble dog fysisk satt på plass.

På vei mot T-banen oppstod det flere mindre konfrontasjoner, og nede på T-banestasjonen forsøkte antirasistene å kaste gjenstander på aktivistene, men ingen ble truffet.

Aktivistene hilser at de er ved godt mot, og at aktiviteten nå er avsluttet.

IMG_3224-460x276