Hjem Nasjonal kamp Konfrontasjon i Sverige – provokatør til sykehus

Konfrontasjon i Sverige – provokatør til sykehus

SVERIGE: Tidligere i dag forsøkte svenskfiendtlige krefter å forhindre Motstandsbevegelsens informasjonsspredning til allmennheten. Da de svenskfiendtlige også agerte fysisk, oppstod slagsmål.

uppsala_fram-640x319

Etter at aktivister fra Den Nordiske Motstandsbevegelsen delte ut flyveblader til Uppsala-beboere, ankom en gruppe svenskfiendtlige provokatører plassen med den hensikt å forhindre denne fullstendig lovlige informasjonsspredningen.

En heftig diskusjon oppstod hvor en 35-årig provokatør anså at aktivistene ikke hadde noen rett til å være på plassen og at «slike som dere burde forbys». Ved samme tidspunkt forsøkte gruppen å stjele flyveblader fra en aktivist, et forsøk som dog ble avvist.

Samtidig som provokasjonene fortsatte, begynte en kvinne i 35-åringens selskap å filme aktivistene. Da nordfronts egen kameramann filmet henne «tilbake», forsøkte hun å stjele filmkameraet hans. Da hånden hennes ble viftet bort, ble 35-åringen voldelig og gikk til fysisk angrep på aktivistene.

Da politiet ankom plassen, lå 35-åringen på gulvet inne på Gina Tricot. Ingen andre fra gruppen han tilhørte hadde forsøkt å gripe inn i slagsmålet. Politiet pågrep en av Motstandsbevegelsens aktivister, men de øvrige aktivistene lyktes med å slippe ham løs. Deretter gikk man fra stedet, og politiet fulgte ikke etter.

uppsala3

Uppsalas nye avis har løyet om hendelsene. De hevder at aktivistene «slo en kvinne som ikke ville bli filmet». At man i virkeligheten viftet bort hånden hennes, er lett å se på filmen som Nordfront skal publisere senere. Motstandsbevegelsens aktivisme var heller ingen «demonstrasjon», men en flyvebladsutdeling som ikke krevet tillatelse og derfor er hundre prosent lovlig.

Den 35-årige mannen ble fraktet til sykehus i ambulanse. Ingen av Motstandsbevegelsens aktivister ble skadet.

uppsala1
Aktivist pågripes
Aktivist frigjøres
Aktivist frigjøres
Kilde:

Konfrontation i Uppsala – provokatör till sjukhus