Hjem Nasjonal kamp Konfrontasjon med politiet under demonstrasjon i Stockholm

Konfrontasjon med politiet under demonstrasjon i Stockholm

MOTSTANDSBEVEGELSEN Politiet gjorde flere forsøk på å stanse Motstandsbevegelsens demonstrasjon i Stockholm sentrum lørdag ettermiddag. Til slutt ble samtlige aktivister pågrepet.

1

I anledning av den såkalte holocaust-dagen den førstkommende onsdag, hadde Den nordiske motstandsbevegelsen planlagt en demonstrasjon i sentrale Stockholm. Dette for å informere mennesker om det pågående folkemordet på de nordiske folkene som blant annet skjer gjennom masseinnvandring.

Demonstrasjonen startet like etter klokken 13.00 og aktivister gikk da nedover Karlavägen i sentrum av Stockholm. Mot slutten av Karlavägen ble aktivistene møtt av et stort antall politimenn, som skulle stoppe den grunnlovsbeskyttede demonstrasjonen.

2

Politiet slo jernring om aktivistene, som i sin tur svarte med å forsøke å bryte seg ut av innesperringen. Dette resulterte i at en aktivist ble pågrepet. Etter en stund lot dog politiet aktivistene få gå videre, og ferden gikk da til Medborgarplatsen hvor demonstrasjonen kunne fortsette.

Også her slo politiet jernring rundt aktivistene, og da de etter en stund forsøkte å ta seg derifra gikk politiet til angrep med pepperspray og batong og pågrep samtlige aktivister og oppløste demonstrasjonen.

Frihetskamp vil komme tilbake med flere detaljer, etter aktivistene er løslatt og man vet mer om hendelsesforløpet.

3