Hjem Nasjonal kamp Konfrontasjonen i Jyväskylä

Konfrontasjonen i Jyväskylä

MOTSTANDSBEVEGELSEN En konfrontasjon som oppstod i sammenheng med en offentlig aksjon i den finske byen Jyväskylä behandles denne uken i tingretten. Løgnpressen har som vanlig hetset og løyet om hendelsen, men nylig offentliggjort materiale fra politiets etterforskning avslører hva som faktisk fant sted.

I august 2015 arrangerte Motstandsbevegelsen en offentlig aktivitet i Jyväskylä i Finland i sammenheng med arrangementet Neste Rally. Dette har blitt gjort siden 2012, og bortsett fra i 2015, så har samtlige aktiviteter foregått uten problemer. Dette hadde også vært tilfelle i 2015, dersom ikke Motstandsbevegelsens aktivister hadde blitt angrepet.

Hendelsesforløpet fremkommer i videoen ovenfor. Organisasjonen gikk samlet til sentrum, delte ut flyveblader og diskuterte med forbipasserende om organisasjonens politikk og virksomhet. Venstreekstremister var på plass under hele aktiviteten, og skrek skjellsord. Aktivistene gjorde ingenting med dette.

Da aktiviteten var ferdig gikk samtlige fra stedet i mindre grupper. Konfrontasjonen fant sted, da venstreekstremistene støtte på en gruppe aktivister i nærheten av et kjøpesenter. Den beryktede venstreekstremisten Arto Savolainen sprang mot våre aktivister og forsøkte å få sine venner til å bli med i angrepet. Det som følger, er hva som denne uken behandles i tingretten.

TIL VENSTRE: Arto Savolainen

Et slagsmål brøt ut, og når lyden når gaten, sprang aktivistene som var i nærheten umiddelbart til kjøpesenteret. Situasjonen var kaotisk, og de fleste rakk aldri inn på kjøpesenteret. Aktivistene som var igjen på gaten, forsøkte å ta rede på hva som hadde skjedd.

Til tross for at løgnpressen konsekvent har hevdet at det var «tilfeldige forbipasserende» som havnet i konflikt med organisasjonens aktivister, så var det egentlig velkjente venstreekstremister, hvorav to er tidligere straffedømte for vold: Arto Savolainen og Arttu Nieminen. Disse har også erkjent i avhør at de kom til stedet på grunn av Motstandsbevegelsen. Kjøpesenterets overvåkningskameraer avslører også at flere av Savolainens venner var på plass, men at disse ignorerte sin venn. I stedet stod de passivt og så på, da Savolainen ble irettesatt.

Artu Nieminen

Arttu Nieminen har tidligere blitt dømt for mishandling og utallige tilfeller av skadeverk. Til avisen YLE fortalte han i 2014 at han brukte narkotika, og nektet å gå til rehabilitering. Savolainen har tidligere blitt dømt for alvorlig narkotika- og voldsforbrytelser. Han er to ganger dømt for å ha båret kniv på offentlig sted, samt én gang dømt for å ha båret skytevåpen på offentlig sted. Det er dermed ganske merkelig å anklage Motstandsbevegelsen for å ha overreagert, når en slik person stormer mot de.

Samtlige av Motstandsbevegelsens aktivister ble pågrepet av politiet og visse ble varetektsfengslet i flere uker. Dette til tross for at ingen hadde fått alvorlig skader som følge av konfrontasjonen. Politiet har også tiltalt to av aktivistene for voldsomme opptøyer, til tross for at de ikke har et eneste bevis for dette.

Frihetskamp vil publisere flere artikler om rettssaken i dagene som kommer.

Se film om konfrontasjonen nedenfor:

https://www.youtube.com/watch?v=bYFKSlhqXA8