Hjem Artikler Konfrontasjonen i Stockholm – Intervju med aktivist

Konfrontasjonen i Stockholm – Intervju med aktivist

INTERVJU: Nordfront har vært i kontakt med Julius Blomberg som var på plass i Stockholm på lørdag, for å få en mer detaljert beskrivelse av lørdagens hendelser.

120-640x362

Hei Julius! Hvordan har du det etter lørdagens hendelser?
– Aldeles utmerket!

Fortell, hva hendte i dag?
– Näste 1 (Motstandsrede 1) planla en gateaktivitet i og med at det nå på mandag er Gösta Hallberg-Cuula sin dødsdag, og til hans ære ville vi bedrive gateaktivisme og opplyse folket om hva som egentlig hendte i Kärrtorp den 15. desember ifjor.

Dagen ble innledet med at rundt 20 aktivister møtte opp for så å ta seg til Stockholm sentrum hvor vi skulle dele ut de nye flyvebladene. Etter å ha tatt T-banen til sentrum gikk alle samlet inn i byen hvor vi stilte oss opp med faner og begynte å dele ut flyveblader.

Hvordan var responsen?
– Som vanlig var det blandede reaksjoner, men det er åpenbart at medias hetskampanje mot organisasjonen har gjort Motstandsbevegelsen til et velkjent navn.

20140412_135337-460x308

Ok, og hva hendte så?
– Mange livlige diskusjoner ble ført, og en mindre hendelse hvor en sivilpolitimann konfronterte Oscar Bergström med at han burde «passe seg fremover».

Etter en stund dro vi videre til aktivitetens neste stopp, Sergelstorg. På plass dukket den første politibilen opp, og etter å ha spurt aktivistene hvor lenge vi hadde tenkt til å fortsette aktiviteten, dro de seg tilbake for å overvåke på avstand.

På plass noterte vi oss mange velkjente antirasister/venstreekstreme som var der for å «spane» på oss. Cirka en halv time senere beveget vi oss videre mot Mynttorget. Etter å ha vært der en stund, dro vi videre til Slussen.

20140412_130122-460x274

Hva hendte der?
– På Slussen forandret situasjonen seg, da et antall venstreekstreme, ledet av AFA-medlemmet Lily Svan, samlet seg og begynte å skrike ut de vanlige «slagordene» i den tro at vanlige folk skulle bli med. Dette hendte dog ikke, og de ble stående alene frem til de fikk forsterkninger fra venner de hadde ringt til. Motstandsbevegelsens aktivister valgte dog å ignorere de, og fortsatte å dele ut flyveblader.

Etter rundt en halv time besluttet vi oss for å runde av dagens aktivisme. De venstreekstreme var da såpass mange at de hadde samlet mot til å forsøke å hindre oss fra å forlate plassen. Da vi begynte å gå mot pøbelen for å komme oss forbi dem, forsøkte enkelte av de å sparke oss og ta våre faner. Dette var dog mislykket og personene ble fysisk satt på plass. Da vi senere var på vei mot T-banestasjonen, oppstod det flere mindre konfrontasjoner. Blant annet forsøkte Lily Svan og hennes venner å slenge prosjektiler mot oss når vi var nede i T-banestasjonen. Ingen av våre ble dog truffet.

Ble noen av aktivistene skadet i konfrontasjonene?
– Nei, tvert imot. Aktivistene gikk fra dagens hendelser med et smil om munnen.

Hvordan oppførte politiet seg?
– De var uvanlig passive. Og i etterkant forstod man at de forsøkte å gi de venstreekstreme fritt leide til å fremprovosere en reaksjon fra oss, som ville lede til tumult.

20140412_133604-460x276

Har du noen synspunkter på medias rapportering om dagens bråk?
– Ja, til tross for det åpenbare faktum at vi enda en gang blir angrepet av venstreekstremister, så gjør de alt i sin makt for å forvrenge sannheten og fremstille oss som bråkmakere. Vi var der for å bedrive gateaktivisme og for å spre sannheten om hva som egentlig hendte i Kärrtorp.

Vil konfrontasjoner som disse og lignende i fremtiden kunne stoppe organisasjonen?
– Hehe, nei. Vi ser på slike motdemonstrasjoner som bevis på at vi er på fremmarsj!

Hvordan ser du på lørdagens hendelser i etterkant?
– Dagen var vellykket. Vi fikk ut mange flyveblader og mange har således fått lese den sanne versjonen om hva som hendte i Kärrtorp.

Takk for at du tok deg tid til dette intervjuet. Er det noe du vil meddele Nordfronts lesere?
– Ja, jeg vil hilse leserne at flere aktiviteter er i vente!

Relaterte artikler:

Konfrontasjon i Stockholm
FILM: Antirasistene fra konfrontasjonen i Stockholm

Opprinnelig publisert på Nordfront.se.