Hjem Nyheter Koranbrenning ble gjennomført i Malmö til tross for at politiet hadde nektet...

Koranbrenning ble gjennomført i Malmö til tross for at politiet hadde nektet tillatelse

SVERIGE På fredag ble den planlagte koranbrenningen i Malmö gjennomført til tross for at politiet hadde nektet tillatelse for manifestasjonen.

https://www.youtube.com/watch?v=zBpnm3DCE8w&feature=emb_logo

Etter at den danske politikeren og innvandringskritikeren Rasmus Paludan og gatekunstneren Dan Park hadde blitt nektet av politiet å gjennomføre en demonstrasjon mot islam, der en planlagt koranbrenning inngikk, så gjennomførte medlemmer av Paludans parti Stram Kurs allikevel en aksjon sist fredag, skriver Samhällsnytt.

Paludan hadde tidligere søkt og fått tilstand til å holde en islamkritisk demonstrasjon, men etter press og trusler fra muslimsk hold dro politiet plutselig tilbake tilstanden.

Torsdag foreslo Park og Paludan steder som Lund, Kristianstad, Helsingborg, Landskrona, Klippan og Höör som alternative plasser hvor de kunne gjennomføre sin planlagte manifestasjon, men ble fortsatt nektet tilstand fra politiet med begrunnelsen at «sikkerheten ikke kunne garanteres».

Koranbrenningen ble gjennomført som en markering på demonstrasjonsfriheten

Fredag gjennomførte medlemmer i partiet Stram Kurs allikevel aksjonen som en markering på at de vegrer å vike seg for voldstrusler og etablissementets ettergivenhet mot innvandrende folkegrupper, såvel som etter deres mening politiets altfor gjennomgripende innskrenkninger av den grunnlovsfestede møtes- og demonstrasjons-friheten.

På en sykkelsti mitt i innvandrergettoen Rosengård ble ett eksemplar av koranen stilt opp på bakken, besprutet med tennvæske og brent til aske. Rasende rasefremmede muslimer med slagvåpen var kjapt på plass og begynte å true demonstrantene som imidlertid ikke lot seg forstyrres.

Politiet var kjapt på plass

Også politiet var kjapt tilstede på plassen, dog med fokus på demonstrantene og ikke de aggressive rasefremmede.

Samtidig som ett helikopter fløy rundt i luften, ble partimedlemmene fra Stram Kurs, samt Samhällsnytts reporter, alle visitert.

Les også:
Religionspørsmålet – et sidespor
Koranbrenneren Rasmus Paludan kommer till Rosengård i Malmö – invitert av Dan Park