Hjem Nyheter Norge Korona-panikk etter muslimsk feiring i Skjeberg

Korona-panikk etter muslimsk feiring i Skjeberg

6

NORGE I kjølvannet av en muslimsk feiring i Skjeberg har oppimot 2 500 personer blitt satt i korona-karantene.

Illustrasjonsfoto.

Det var under Al-Ghadir-trossamfunnets store religiøse feiring i Skjeberg at det første korona-tilfellet skal ha blitt påvist. Forstander Sadiq Baker Alezairjawi kom med en uttalelse gjennom Sarpsborg kommune som bekrefter at feiringen egentlig skulle ha vart i 13 dager, fra 21. august til 2. september, men ble avbrutt søndag 26. august da de fikk beskjed om det første smittetilfellet.

Det rapporteres om at antallet smittetilfeller siden feiringen har økt for hver dag, og har nå toppet smitterekorden fra mars/april i Sarpsborg.

Over 200 mennesker skal nå være smittet, og oppimot 2 500 personer har blitt satt i karantene. I Sarpsborg er elever og ansatte ved seks forskjellige skoler, en barnehage, samt ansatte og brukere på en helseinstitusjon berørt av utbruddet som kan spores direkte til den muslimske feiringen.

Trossamfunnet har i tillegg ulovlig brukt en garasje/verksted som forsamlingshus. Allerede i slutten av juli ble det gitt pålegg om å stanse pågående bygningsarbeid, da det ikke var søkt tillatelse om dette. Den 5. august sendte trossamfunnet da inn en søknad om bruksendring, men søknaden var mangelfull og lå fortsatt under behandling. I slutten av august tok kommunen en befaring som viste at trossamfunnet likevel hadde brukt garasjebygget som forsamlingshus.

Sindre Martinsen Evje, ordfører i Sarpsborg, sier at kommunen nå har fokus på smittesporing, og når utbruddet er over vil de ta stilling til om det blir aktuelt med «en form for reaksjon» overfor arrangøren av feiringen.

Les også:
koronaviruset

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
6 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Gjallarhorn
Gjallarhorn
1 år siden

«En form for reaksjon» blir det nok aldri. Sålenge de er rasefremmede og venstreorienterte så gjelder andre lover.

Steinar
Steinar
1 år siden

Hva med å heller sende de hjem til sitt eget opprinnelige hjemland. Så kan vi få vårt tilbake.

L J
L J
1 år siden

Sarpsborg kommune har valgt å politianmelde trossamfunnet. Politiet kommer sikkert til å henlegge hele saken pga «manglende ressurser» eller noe sånt, men de har alltid nok ressurser når man henger opp plakat for nær veien.

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
1 år siden

Er det å vente at lav-IQ folk fra verdens shitholes skal være istand til å overholde smittevernråd, når det går på tvers av deres sosiale praksis med religiøse sammenkomster? Og så blir det norske myndigheters jobb å rydde opp i elendigheten, selvsagt. Vi har blitt sosial- og velferdsetaten for verdens «underpriviligerte», aka brown sludge. Jeg gremmes!

Grim
1 år siden

gudene har vel en plan

Heimdal
Svar til  Grim
1 år siden

Bill Hellgates & Co har iallefall en plan, heldigvis begynner folk å våkne rundt om i verden på disse. Ikke rart de er stresset med å få presset på hele verdens folk vaksinen hans, han har tilogmed forklart at den vil gjøre forandringer på folks DNA. Han har også en fot i satanistiske miljøer som «kunstneren» Marina Abramović. https://www.frihetskamp.net/microsoft-vil-koble-opp-mennesker-digitalt-via-smart-tatoveringer/