Hjem Nyheter Europa Koronapandemien skaper enorme økonomiske problemer i Frankrike

Koronapandemien skaper enorme økonomiske problemer i Frankrike

1

FRANKRIKE Koronapandemien gjør at store deler av den franske industrien er stengt og det finnes prognoser på at 15 prosent av bedriftene vil gå konkurs.

Frankrikes finansminister Bruno Le Maire. Foto: European People’s Party (cc-by-2.0)

Sveriges radio skriver at Frankrikes finansminister Bruno Le Maire spår at koronapandemien kommer til å skape økonomisk krise i hele Europa. Le Maire sammenlikner den nåværende økonomiske situasjonen med den økonomiske krisen som oppsto etter børskrakket i 1929.

Bare 50 prosent av den franske industrien produserer nå og kredittforsikringsselskapet Coface spår at 15 prosent av de franske bedriftene vil gå konkurs.

For å minske den økonomiske smellen har staten gått inn og støttet de franske bedriftene. I stedet for at ansatte skal få sparken går staten inn og betaler deltidslønninger til fem millioner arbeidere.

Den franske staten har også gitt en halv million private bedrifter tillatelse til å utsette betalingen av sosiale avgifter og skatter i månedene mars og april.

Frankrike er også klar til å gå inn og nasjonalisere foretak, men kun for en kort tid under den nåværende krisen.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Katrine
Katrine
2 år siden

Bra at den franske staten hjelper til med bedrifter og ansatte, men finnes grenser for hvor lenge de kan gjøre dette. Høyst sannsynlig at dette ikke ender bra.