Hjem Nyheter Korsnekt – Tolerant intoleranse

Korsnekt – Tolerant intoleranse

7

SVERIGE I vårt naboland prekes det høyt om «alles like verdi». Samtidig opplever svensker at sin egen kultur og tro ikke inngår eller aksepteres i det flerkulturelle samfunnet.

Temabilde: De «tolerantes» reaksjoner på korsbruk i det inkluderende samfunnet. Scene fra filmen «Horror of Dracula» 1958.

Ved en klassefotografering på en skole i Sverige, ble en 15 årig svensk gutt bedt av fotografen om å ta av seg korset som han hadde hengende i et kjede om halsen fordi «det kunne være krenkende om det ble med på skolebildet», skrev den kristne svenske avisen Dagen om på lørdag.

Den svenske gutten ble nødt til å ta av seg korset, mens elever som bar andre religioners symboler ikke ble snakket til og ikke minst kunne ha hijaben på seg.

Fotograferingen skjedde i august og den uønskede hendelsen ble anmeldt til Diskrimineringsombudsmannen (DO) og til Barne- og elevombudet (BEO) i Sverige.

Ifølge gutten kom fotografen bort til han og ba han om å ta av seg korset idet lærerne rundt var opptatt med andre ting og ikke kunne få det med seg. Han forteller at han ble sjokkert men tok korset av seg og la det i lommen. Det var kun de som sto nærmest som bevitnet det.

Til Dagen forteller gutten at «jeg føler det er trygt å ha kors, jeg er kristen, det er som at Gud er med meg».

Rektoren på skolen tar overraskende nok parti med gutten og korset, mens fotofirmaet unnskylder det hele med at fotografen «ikke hadde så mye erfaring med skolefotograferinger».

Faren til gutten legger frem en sammenligning og spør seg hva som ville ha hendt hvis fotografen hadde bedt en elev om å ta av seg sin davidstjerne eller hijab, «det ville ha blitt reagert på som et forferdelig overgrep» sier han.

Familien har fremdeles ikke fått noen reaksjon fra anmeldelsen de gjorde til DO eller BEA i august.

Lignende reaksjoner om korsbruk i Norge

Også her i Norge har folk fått reaksjoner på det å bære korset, tross religionsfriheten og det «tolerante» og «inkluderende» samfunnet det stadig propageres om blant flerkulturistene.

Det mest kjente eksempelet er den kraftige debatten som kom da Sylvi Listhaug bar det offentlig. Likeså fikk nyhetsankeret Siv Kristin Sællmann i NRK kraftige reaksjoner da hun ble sett med kors på seg under en nyhetssending.

Les også:
Jøder: «Vi forbanner kristendommen tre ganger om dagen»
Israel forbyr kristen TV-kanal, jøder skal ikke høre om Jesus
Den islandske kirken fremstilte Jesus som transvestitt – ville «hylle mangfoldet»
Den svenske kirke kaller Jesus for «hen»
«Naziprest» anklages for å ha sammenlignet Jesus med Hitler – avkrages

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
7 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
1 år siden

Jeg har selv liten sans for bruk av pins og andre identifikasjonssymboler, men et kors betyr mye for bæreren, og viser kjærlighet til kristendommens fremste symbol – Jesus på korset. I og med vår nasjons lange historie som et kristent folk bør dette aksepteres. Ellers får minoritetsgrupper dyrke sine symboler i egne samfunn/organisasjoner, og i det private.

Marius
Marius
1 år siden

Oy vey!
Religionsfrihet! Nei, ikke hatefull åsatro. Nei, ikke hatefull kristendom. Nei, ikke skummel Islam.

Sionismen må knuses.

Håkon 2
Håkon 2
Svar til  Marius
1 år siden

Islam er ikke Europeisk. Den har aldri gjort noe positivt for midtøsten heller, Hvertfall ikke for Iranere, Yazidier, Copts osv… De fleste europeiske «muslimer» som fra for eksempel balkan er heller ikke hva jeg ville kalt for praktiserende muslimer. Det finnes noen men ikke majoriteten av dem og dem kan derfor IKKE regnes som muslimer på lik linje som nordmenn ikke kan regnes som kristne. Det er bare en idenditet som sitter igjen fra ørken invasjoner akuratt som Norske kaller seg kristne og tror dem er kristne men fremdeles hører på musikk og feirer julaften! Nord afrika er også et… Les mer »

Sist endret 1 år siden av Håkon 2
Wewelsburg
Wewelsburg
Svar til  Håkon 2
1 år siden

Dette var litt av en tekst. Du oppsummerer fint på slutten med at rase er det viktigste punktet, og er enig der, men ville vært litt forsiktig selv med å rakke ned på de kristne. Anbefaler også et forsøk på å kutte ned mengden tekst å prøve å skrive med litt mer «punch». Og hvorfor bruker du ((())) når du også refererer direkte til jødene? Fjerner jo litt poenget. (((stjelt))) liksom?
Ikke ute etter å krangle, bare konstruktiv kritikk. Håper du har en fin dag.

Håkon
Håkon
1 år siden

Jeg er ikke kristen, men jeg blir provosert av å se hvordan kristendommen hetses.
Mens andre ørken religioner får spesial behandeling.

Håkon 2
Håkon 2
Svar til  Håkon
1 år siden

På det personlige så har jeg selv helt ekstremt sterke negative meninger om kristendommen i seg selv. Men jeg kan respketere noen kristne hvertfall dem som ikke hater alt som har med livet og gjøre . Dem fleste kristne er jo ikke så veldig kristne dem feirer jo julaften for eksempel. Det tredje riket var også fullt av norrøne og ikke kristelige greko/romerske symboler. Det handler engentlig bare om og ha nummer med oss. Jeg respekterer Kristne for dem vet ikke hva kristendommen er. Alle kristne mener vi burde gå dans istedenfor og feire halloween osv men dans er jo… Les mer »

Tom
Tom
1 år siden

Grunnen til at denne undertrykkelsen får skje har egentlig ingenting med kristendommen å gjøre men det faktum at majoriteten av kristne i sverige og vesten generelt er hvite.

Sist endret 1 år siden av Tom