Hjem Nyheter Korsnekt – Tolerant intoleranse

Korsnekt – Tolerant intoleranse

SVERIGE I vårt naboland prekes det høyt om «alles like verdi». Samtidig opplever svensker at sin egen kultur og tro ikke inngår eller aksepteres i det flerkulturelle samfunnet.

Temabilde: De «tolerantes» reaksjoner på korsbruk i det inkluderende samfunnet. Scene fra filmen «Horror of Dracula» 1958.

Ved en klassefotografering på en skole i Sverige, ble en 15 årig svensk gutt bedt av fotografen om å ta av seg korset som han hadde hengende i et kjede om halsen fordi «det kunne være krenkende om det ble med på skolebildet», skrev den kristne svenske avisen Dagen om på lørdag.

Den svenske gutten ble nødt til å ta av seg korset, mens elever som bar andre religioners symboler ikke ble snakket til og ikke minst kunne ha hijaben på seg.

Fotograferingen skjedde i august og den uønskede hendelsen ble anmeldt til Diskrimineringsombudsmannen (DO) og til Barne- og elevombudet (BEO) i Sverige.

Ifølge gutten kom fotografen bort til han og ba han om å ta av seg korset idet lærerne rundt var opptatt med andre ting og ikke kunne få det med seg. Han forteller at han ble sjokkert men tok korset av seg og la det i lommen. Det var kun de som sto nærmest som bevitnet det.

Til Dagen forteller gutten at «jeg føler det er trygt å ha kors, jeg er kristen, det er som at Gud er med meg».

Rektoren på skolen tar overraskende nok parti med gutten og korset, mens fotofirmaet unnskylder det hele med at fotografen «ikke hadde så mye erfaring med skolefotograferinger».

Faren til gutten legger frem en sammenligning og spør seg hva som ville ha hendt hvis fotografen hadde bedt en elev om å ta av seg sin davidstjerne eller hijab, «det ville ha blitt reagert på som et forferdelig overgrep» sier han.

Familien har fremdeles ikke fått noen reaksjon fra anmeldelsen de gjorde til DO eller BEA i august.

Lignende reaksjoner om korsbruk i Norge

Også her i Norge har folk fått reaksjoner på det å bære korset, tross religionsfriheten og det «tolerante» og «inkluderende» samfunnet det stadig propageres om blant flerkulturistene.

Det mest kjente eksempelet er den kraftige debatten som kom da Sylvi Listhaug bar det offentlig. Likeså fikk nyhetsankeret Siv Kristin Sællmann i NRK kraftige reaksjoner da hun ble sett med kors på seg under en nyhetssending.

Les også:
Jøder: «Vi forbanner kristendommen tre ganger om dagen»
Israel forbyr kristen TV-kanal, jøder skal ikke høre om Jesus
Den islandske kirken fremstilte Jesus som transvestitt – ville «hylle mangfoldet»
Den svenske kirke kaller Jesus for «hen»
«Naziprest» anklages for å ha sammenlignet Jesus med Hitler – avkrages