Hjem Nyheter Europa Kosovo angriper Serbia

Kosovo angriper Serbia

3

UTENRIKS Kosovo har gått til angrep på Serbia.

Serbiske soldater i beredskap på grensen til regionen Kosovo. Skjermdump fra Twitter

Det meldes nå at militære styrker fra den selverklærte regionen Kosovo har gått til angrep på flere serbiske kontrollposter på grensen mellom de to. I følge ubekreftede meldinger skal serbiske soldater være skadet og det er mobilisert langs hele grensen, i tillegg til at flyalarmen skal ha gått flere steder i de serbiske områdene i Kosovo.

Den serbiske presidenten Aleksandar Vučić skal også ha uttalt, igjen i følge ubekreftede meldinger på Twitter, at Serbia har etterretningsinformasjon om at Kosovo har planer om et full-skala angrep ved midnatt. Presidenten varslet også en pressekonferanse klokken 21.00 lokal tid, men denne er nå utsatt.

Den senere tiden har NATO utplassert store mengder militært materiell i Kosovo, og i forrige uke gikk de lokale myndighetene i Kosovo, hvor mange etniske serbere bor, ut og forbød biler med serbiske bilskilt. I tillegg har de startet å utstede egne identifikasjonspapirer, uavhengig av Serbia.

Skjermdump fra Twitter
Skjermdump fra Telegram


Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Hans-Simon Dahle
Hans-Simon Dahle
6 måneder siden

De ulike folkegruppene på Balkan elsker ikke akkurat hverandre, men makter stort sett å leve side om side, noenlunde fredelig. Men så egger en eller flere av dem til konflikt, ofte med en bakmann eller to(NATO nå, som er misfornøyd med at Serbia ikke distanserer seg fra Moskva), som pådriver. Vi får se hva som skjer, om det blusser videre opp eller brenner ut.. Med en så turbulent historie kan det meste hende.

Søker sannhet
Søker sannhet
6 måneder siden
trackback
5 måneder siden

[…] Kosovo angriper Serbia […]