Hjem Nyheter Norden Kraftig økning av dødsskytinger i Stockholm

Kraftig økning av dødsskytinger i Stockholm

1

SVERIGE Antallet skyteepisoder som fører til dødsfall har økt i den svenske hovedstaden Stockholm. Totalt har ni personer blitt skutt til døds i Stockholmsområdet i 2019. I 2018 ble elleve personer skutt ihjel i samme område.

Illustrasjonsbilde.

I en kartlegging som Sveriges Radio har gjennomført fremkommer det at antallet skyteepisoder med døden til følge i og rundt Stockholm har økt kraftig. Ni personer har mistet livet i skyting i 2019. Dette kan sammenliknes med at elleve personer ble skutt ihjel i Stockholmsområdet i hele 2018.

Ifølge opplysninger som NB Nyhetsbyrån har fått fra forskjellige politikilder vil antallet dødsskytinger med stor sannsynlighet øke ytterlige i løpet av året. Ifølge politikildene er det flere oppgjør i underverdenen mellom ulike kriminelle grupperinger som ikke er nær en avslutting av volden. Hevnaksjoner og nye reaksjoner er å vente, forteller en politimann med god innsikt i voldskriminaliteten i Stockholm.

Samtidig skal antallet skytinger med dødelig utgang ha minsket i såvel Malmö som Göteborg ifølge SRs kartlegging.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
trackback
9 måneder siden

[…] også: SVERIGE: Flere skyteepisoder i løpet av en og samme natt Kraftig økning av dødsskytinger i Stockholm Politiet i Malmö viser frem beslaglagte […]