Hjem Nyheter Norden Kraftig økning av «utviklingshemmede» i Sverige

Kraftig økning av «utviklingshemmede» i Sverige

2

SVERIGE Statistikk fra Socialstyrelsen viser at intellektuelle funksjonsnedsettinger har økt markant siden 2008.

Socialstyrelsen. Foto: Ankara, (CC BY-SA 3.0).

Psykologtidningen rapporterer at antallet voksne pasienter med mindre intellektuell funksjonsnedsetting har økt markant siden 2008.

Ifølge Socialstyrelsen var det da 1 133 voksne i landet med diagnosen. I 2020 hadde tallet økt til 3 114 personer. Regner man med andelen voksne i befolkningen så innebærer det en økning på 143 prosent.

Socialstyrelsen peker på at eldre definisjoner av diagnosen anses være mangelfulle, men mener likevel at den statistiske økningen er bemerkelsesverdig.

– Åpenbart har det skjedd en økning. Det haster og se mer på det her, sier Peter Salmi som er utreder i psykiatri ved Socialstyrelsen, til Aftonbladet.

Enorm økning i visse regioner

Økningen er dog ikke like stor i alle regioner. Örebro län (fylke) er en av de som har stukket ut med en økning på 617 prosent siden 2008. Ifølge Salmi kan det komme av at definisjonen til diagnosen har blitt forandret.

– I visse regioner skjer økningen i forbindelse med oppdateringen av diagnosemanualen. Før oppdateringen innebar en intelligenskvotient under 70 at man automatisk ble klassifisert som at man hadde mindre intellektuell funksjonsnedsetting. Med oppdateringen slapp man litt fokus på dette tallet og la i stedet mer fokus på hvordan man fungerer i hverdagen.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
proverbs 26:11
proverbs 26:11
8 måneder siden

Hva kan dette komme av? Den hvite, svenske voksne befolkningen har neppe endret seg så raskt, og da står vi igjen med.. den «rasistiske» men korrekte forklaringen; mange av de voksne «vibrants» & «colourfuls» som har blitt importert fra lav-IQ-områder(IQ <70-85), i Midtøsten og deler av Afrika/Asia, utgjør nå en betydelig andel av svaktfungerende, som må ha offentlig støtte og hjelp for å klare seg i Sverige, der «normalbefolkningen» ligger rundt IQ 100. Men det er jo den hvite manns byrde, som kjent..

Nasjonalsosialist
Nasjonalsosialist
8 måneder siden

Mistenkelig nok et fenomen som har oppstått like etter masseinnvandringen. Økt kriminalitet og lavere IQ er et importert problem.