Hjem Nyheter Norden Krav om vaksinasjoner på svenske arbeidsplasser fra fagforbund og arbeidsgivere

Krav om vaksinasjoner på svenske arbeidsplasser fra fagforbund og arbeidsgivere

1

SVERIGE De store fagforbundene og Svensk Næringsliv krever at både regjeringen og regionene ordner med covid-vaksinasjoner på arbeidsplasser.

LO, PTK og Svensk Næringsliv går nå samstemt ut og oppfordrer regjeringen og regionene i landet til å åpne for at ansatte skal kunne covid-vaksineres så nær arbeidsplassen som mulig.

LOs avtalesekretær Torbjörn Johansson sier til Sveriges Radio:

– Risikoen er jo ellers, om det er vanskelig, at man helt enkelt driter i å vaksinere seg. Og det er ikke bra, men vi vil jo at alle våre medlemmer i så stor utstrekning som mulig kan vaksinere seg.

Et forslag er at pandemiloven skal brukes for å gjøre unntak i anskaffelsesreglene, og da gjøre det mulig å anvende bedriftshelsetjenesten uten at beslutningen kan overklages.

Fagforbundet har også stilt krav om at arbeidstakerne skal kunne vaksinere seg i arbeidstiden uten trekk i lønnen. Ifølge Svensk Næringsliv er det opp til hvert foretak å bestemme.

Ifølge Mattias Dahl, visedirektør for arbeidsgiverne i Svensk Næringsliv, er det viktig at så mange som mulig kan få vaksinen og at arbeidsstedsplassert vaksinering kan være en god løsning:

– På mange steder kommer det til å bli veldig vanskelig for store grupper å ta seg til ett og samme sykehus eller hva det nå kan være for innretning, i stedet for at man kommer ut og vaksinere på arbeidsplassen.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Arier
Arier
10 måneder siden

Friske folk blir syke og dør av blodpropp etter å ha tatt vaksinen. Vaksinen er laget for å avlive hvite, ikke ta den.