Hjem Nyheter Kredittkortselskapet Discover hjelper restauranter – om de eies av svarte

Kredittkortselskapet Discover hjelper restauranter – om de eies av svarte

ANTI-HVIT RASISME Svarte restauranteiere i USA har blitt berørt av koronakrisen, anser kredittbanken Discover og vil derfor hjelpe afrikanere. Kun afrikanere.

Julie A. Loeger er vise-sjef for Discover og er ansvarlig for selskapets bistandsprogram til afrikanske næringsdrivende. Bilder: Linkedin/Facebook (kollage).

Kredittkortbanken Discover tenker å donere fem millioner dollar til svarte restauranteiere, på grunn av at koronarestriksjonene i mange amerikanske stater har medført store økonomiske konsekvenser for restauranter. Det kommer av at folk ikke har fått, eller våget, å besøke restaurantene, samt at utestedene ikke har fått lov til å ta imot så mange gjester som de behøver for å klare seg økonomisk.

Men de fem millioner dollar er rasistisk betinget: Kun afrikanske eiere kan få ta del av denne støtten. Totalt skal 200 poster på 25 000 dollar hver deles ut.

Selskapet kommer til å velge ut de restaurantene som blir stemt frem på sosiale medier. Restaurantene skal deretter verifiseres, for å være sikker på at de virkelig eies av afrikanere.

– Det er med entusiasme vi gir tilbake til et samfunn som er i nød og viser vår støtte på det området, sier Julie A. Loeger, vise-sjef for Discovers amerikanske kredittkortbank.

– Dette er første gangen noensinne at vi har skapt en sosial plattform med avstemminger. Vi er entusiastiske over å være en del av en inkluderende mangfoldsorganisasjon, ikke bare i ord, men også i handling, fortsetter hun.

Et mangfold av restaurantnæringer kan komme til å benytte Discovers støtte, inkludert matvogner, bakerier, kafeer, osv. Man behøver heller ikke ha et Discoverkort for å kunne stemme. Men man må kun stemme på en afrikansk-eiet restaurant.

Les også:
FILM: Et opprør mot vår eksistens
AVSLØRING: Jødiske PayPal bedriver systematisk rasisme mot hvite mennesker
Jøder i USA erklærer krig mot hvite: «Skal beseire hvit nasjonalisme innen 2020»