Hjem Nyheter Norden Krenket innvandrer voldtok småbarnsmor: «Jeg er en ekte mann fra Armenia!»

Krenket innvandrer voldtok småbarnsmor: «Jeg er en ekte mann fra Armenia!»

SVERIGE En 35 år gammel rasefremmed har blitt dømt til fengsel i to år og seks måneder etter at Umeå tingrett fant ham skyldig i voldtekt av en svensk småbarnsmor. Årsaken til voldtekten? Mannen følte seg «krenket».

Det var i oktober i år at den 35 år gamle armeneren Artak Karapetyan (820616-4058) tilbød en 25 år gammel småbarnsmor å kjøpe sin restaurant Pinocchio, som ligger i den flerkulturelle bydelen Ersboda i Umeå. Mannen ville at kvinnen skulle stå i kontrakten slik at han kunne få skjenkebevilgning til restauranten. Kvinnen svarte nei, og lukket deretter døren i innvandrerens ansikt, noe som gjorde ham forbannet.

Senere på kvelden da kvinnen var hjemme og hennes to småbarn lå å sov på soverommet, kom Karapetyan tilbake til hennes leiligheten og sa at han ikke er «en svensk mann eller gutt som man bare kan slenge igjen døren i ansiktet på».

— Jeg er en ekte mann fra Armenia!, sa han.

Kvinnen var redd og ba om unnskyldning til armenieren, men Karapetyan presset henne istedet ned i sofaen med vold og la seg oppå henne. Hun skrek nei flere ganger og forklarte at barna hennes var hjemme og at de sov på soverommet. Dette brydde innvandreren seg ingenting om, men brukte istedet hele sin kroppsvekt på å holde kvinnen nede og deretter dra av henne bukse og truse.

— Hva gjør du? Vær så snill å slutt! Det gjør vondt!, skrek kvinnen.

Karapetyan fortsatte overgrepet og fullførte en fullbyrdet voldtekt av kvinnen. Småbarnsmoren, som noen få måneder før overgrepet hadde gjennomgått en livmorhalskreftoperasjon, fikk store smerter. Hun tenkte å gjøre motstand, men våget ikke da hun var redd for at han ville drepe henne og barna. Hun ville heller ikke skrike av frykt for å vekke barna. Istedet fortsatte hun å si at det gjorde vondt, hvorpå voldtektsmannen bare svarte:

— Hva er galt med deg der nede? Det må være noe galt med deg. Alle andre kvinner liker meg!

Videre sa han:

— Jeg er Artak, jeg er ikke svensk, jeg er armenier!

Etter voldtekten lå kvinnen og skalv på sofaen. Like før Karapety forlot leiligheten kysset han henne over hennes lukkede munn, slikket henne i ansiktet og smurte sminken utover fjeset hennes med tomlene sine. Da han kommanderte kvinnen til å se på ham, og hun nektet, tok han tak i hodet hennes og vred det mot seg, for deretter å åpne øynene med fingrene sine. Deretter skal han ha sagt at hun burde «tenke seg om» hvis hun fortalte hva som hadde skjedd med henne.

— Tenk deg om, det er ditt liv det handler om, ikke mitt. Vi ses i morgen elskling, sa han.

I slutten av november 2017 kom dommen fra Umeå tingrett. Karapetyan ble dømt til to år og seks måneders fengsel og vil også måtte betale 116 028 svenske kroner i erstatning til småbarnsmoren. Innvandreren slipper utvisning ettersom aktor ikke krevde det av mannen. I dommen står det:

Forbrytelsen er av en slik art og har en slik straffeverdi at, da hverken rettspsykiatrisk omsorg eller såkalt kontraktsomsorg er aktuelt i dette tilfellet, kan ingen annen straff enn fengsel vurderes. Artak Karapetyan har blitt dømt for kriminalitet tidligere, men ikke for seksuelle overgrep, og det er ikke et spørsmål om tilbakefall under prøvetid. Han burde derfor
dømmes til fengselsstraff som svarer til forbrytelsens kriminelle verdi, nemlig fengsel i to år og seks måneder.

Artak Karapetyan, som har statsborgerskap i Armenia, har blitt dømt for en rekke forbrytelser før, men har hver gang sluppet utvisning fra Sverige.

Den 12. november 2013 ble han dømt i Norrland høyesterett for mishandling av en kvinne, ulovlig kjøring og voldelig motstand. Dommen ble tre måneders fengsel. Dommen han dengang fikk i Umeå tingrett begjærte utvisning av ham, men saken gikk videre og høyesterett stoppet altså utvisningsvedtaket.

Den 27. januar ble Karapetyan dømt for fire tilfeller av ulovlig trussel, ulovlig frihetsberøvelse, mishandling, grov fyllekjøring og ulovlig kjøring til ett år og seks måneders fengsel. Han ble også pålagt å betale 30 000 svenske kroner i skadeerstatning. Kravet om utvisning var allerede avvist av Skellefteå tingrett.

Kilde:
Kränkt rasfrämling våldtog småbarnsmamma: »Jag är en äkta man från Armenien!»