Hjem Nyheter Norge Kriminelle innvandrere slipper utvisning

Kriminelle innvandrere slipper utvisning

INNENRIKS: Hos utlendingsdirektoratet vokser bunken med utvisningssaker. Siden nyttår har antallet steget med 43 prosent. 697 av sakene er over ett år gamle. Nå risikerer mange å bli henlagt.

kriminelle-640x346

Ved 1. mai i år var det sammenlagt 3082 ubehandlede utvisningssaker hos Utlendingsdirektoratet (UDI). De fleste av sakene gjelder personer som har begått alvorlig kriminalitet eller har jukset med sin identitet. Enkelte av sakene har ligget i papirhaugen hos UDI i over ett år.

Nestleder i Arbeiderpartiet, Helga Pedersen, kommenterer til Aftenposten at det er uholdbart om kriminelle «personer løslates og kanskje begår ny kriminalitet fremfor å bli utvist fra Norge». Pedersen mener videre at dette kan «svekke tilliten til at myndighetene kan ivareta folks trygghet».

UDI-640x335

Som følge av Høyre og Frps valgløfte om å prioritere å få kriminelle utlendinger raskere ut av landet har man bevilget mer penger til Politiets utlendingsenhet, noe som har medført langt flere utvisningssaker enn tidligere.

Noe partiene derimot ikke har bevilget mer penger til er UDI, som skal behandle sakene. Avdelingsdirektør ved UDI, Karl Erik Sjøholt, mener det hele har skapt en «utfordrende ressurssituasjon» for UDI, som igjen resulterer i «flere ubehandlede utvisningssaker».

Ifølge Sjøholt vil den lange ventetiden medføre at «utlendingen får sterkere tilknytning til Norge» som igjen kan «føre til at utvisningen i neste omgang blir henlagt».

Relaterte artikler:

– Oslo ser ut som et åpent asylmottak
Asylsøker som skal tvangsutsendes rømte
Tjener millioner på asylmottak
Storaksjon mot vestafrikanske kriminelle nettverk
Natteravnene fortviler over utenlandske kriminelle nettverk
Kriminelle utlendinger som bor ulovlig i Norge er blitt et økende samfunnsproblem
– Så lenge vi har fri flyt av kriminelle, så er det vanskelige å stoppe salget
Asylmottak benyttes som base for kriminelle
Nekter tuberkulosetest – vil fortsette å selge narkotika

Kilde:

Tatt for kriminalitet, slipper å bli utvist fra Norge