Hjem Nyheter Norge Krisetilstander i Rakkestad

Krisetilstander i Rakkestad

MOTSTANDSBEVEGELSEN: Det råder krisetilstander i Rakkestad etter nasjonalsosialistisk propaganda har blitt oppdaget både i sentrum og nær en skole. Om ikke dette var nok, har 17-åringer pratet med «noen fra Nordfront». En anonym mor synes det er skummelt.

forside-640x356

I artikkelen «Nazi-propaganda på ungdomsskolen», publisert på lørdag, skriver Rakkestad avis om Motstandsbevegelsens aktivisme i området. Avisen, som nylig ble offer for en traumatisk sperrebåndsaksjon, beskriver hvordan de har oppdaget propaganda flere steder i sentrum.

Rektor Lars Fagerhøi ved Rakkestad ungdomsskole forteller til avisen at det ved to tilfeller er blitt oppdaget plakater og klistremerker i området nær skolen, men at dette har blitt fjernet.

– Dette har vi fjernet med en gang. Slike budskap er ikke forenlig med hvordan vi vil drive skolen, forteller rektoren til Rakkestad avis.

I tillegg til å bedrive politisk sensur i nærområdet, står masseinnvandring høyt på skolens agenda.

– Vi som skole skal jobbe for inkludering og likeverd mellom alle elever og etnisiteter.

S

Skummelt om de bor i nærområdet

Rakkestad avis har også intervjuet moren til en 17 år gammel gutt. Til avisen hevder hun at 17-åringen og hans kamerater har blitt kontaktet av «noen fra Nordfront som ville informere dem om gruppa».

– Da jeg spurte hvem som hadde kontaktet dem, sa de bare at det var en slags nazigruppe, forteller moren.

Videre forteller hun at hun passet på å advare ungdommene om «slike grupperinger»:

– Jeg fortalte dem at det er lett å falle inn i slike miljøer. De vil at man skal føle seg som en del av gjengen, men dette har sin pris.

Moren avslutter med å spekulere i om personene skal ha vært tilreisende eller lokalbeboere, og at det er «skummelt dersom det er snakk om folk som bor og holder til her».

Les også:

Motstandsbevegelsen sperret av avisredaksjon

Kilde:

Nazi-propaganda på ungdomsskolen