Hjem Nyheter Norge Kristen-sionistisk TV-kanal tilbyr mirakler mot betaling

Kristen-sionistisk TV-kanal tilbyr mirakler mot betaling

GALSKAP: Den riksdekkende kristen-sionistiske kanalen TV Visjon Norge tilbyr seere mirakler mot betaling. Kanalens nigerianske pastor Bayo Oniwinde oppfordrer seerne til å donere titusener av kroner for å motta velsignelsene.

maxresdefault2-640x359

Den kristen-sionistiske kanalen TV Visjon Norge tilbyr både mirakler og velsignelser til sine seere. For å motta disse velsignelsene oppfordres seerne til å betale penger til TV-kanalen, og da gjerne store summer.

– Det kan være 40 000, 60 000, 80 000 kroner. Herrens velsignelser vil kommer over hele din familie, uttaler TV-kanalens nigerianske pastor Bayo Oniwinde.

Prost Øystein Magelssen uttaler til NRK at han anser at Visjon Norges salg av velsignelser strider mot kristendommens lære, og at det er spesielt mennesker i en sårbar situasjon som kan bli utnyttet. Magelssen mener det TV-kanalen driver med «handler om å lure mennesker».

Direktør i Visjon Norge, Jan Hanvold, forsvarer TV-kanalens praksis og mener den er i tråd med Bibelen. Ifølge ham så står det nemlig i Bibelen at «den som sår rikelig skal høste med rik velsignelse». Hanvold aviser at de prøver å manipulere noen.

TV Visjon Norge samlet ifjor inn totalt 90 millioner kroner. På TV-kanalens egne nettsider skriver de at de blant annet står «kompromissløst for Israel og Guds eget folk jødene og et reformert Skandinavia».

Kilde:

TV-kanal tilbyr velsignelser mot betaling