Hjem Nyheter Kritikk etter hvit dominans i skjønnhetskonkurranse

Kritikk etter hvit dominans i skjønnhetskonkurranse

MISUNNELSE Kritikken har haglet fra folkefiendtlig hold etter skjønnhetskonkurransen Miss Teen USA gikk av stabelen i helgen. Hvorfor? Jo, fordi samtlige fem finalister var hvite, blonde og blåøyde.

De fem finalistene i Miss Teen USA.

Det var lørdag kveld at skjønnhetskonkurransen Miss Teen USA ble avholdt, og Karlie Hay fra delstaten Texas ble utropt som vinner. Etter konkurransen stormet det dog litt på sosiale medier fra politisk korrekt hold. Dette da samtlige finalister var hvite, blonde og blåøyde.

Så fort tv-sendingen var overstått skrev både kjendiser og andre at «alt hadde blitt feil» ettersom de fem finalister som hadde dominert konkurransen var hvite, blonde og blåøyde – og hadde til og med europeisk bakgrunn(!).

Enkelte hadde også gravd frem gamle Twitter-innlegg fra Karlie Hay fra 2013 og 2014 hvor de påstod at hun brukte et «rasistisk språkbruk». En tidligere vinner, den svært multikulturelle Kamie Crawford, kommenterte Hays Twitter-innlegg:

– Om du vinner en skjønnhetskonkurranse, rydd opp på din side. Om du er under 21 skal du ikke drikke og om du er hvit er n-ordet ikke et ord for deg, skrev Crawford som selv har røtter i Afrika, Jamaica og Cuba.

Kilde
Blonda och blåögda dominerade skönhetstävling
»Kritikstorm mot Miss Teen USA»