Hjem Nyheter Europa Kroatias president: «Sanksjonene fungerer ikke»

Kroatias president: «Sanksjonene fungerer ikke»

4

SANKSJONER President Zoran Milanović fastslo etter tirsdagens EU-toppmøte at det ikke er Moskva, men først og fremst EU-borgere som rammes av Vestens sanksjoner mot Russland.

SPD Hrvatske (CC BY 3.0)
Kroatias president Zoran Milanović taler ved Folkekoalisjonens sammenkomst i Zabuk i 2016.

Den russiske rubelen bli sterkere, mens EU-borgere må tåle høyere priser på grunn av sanksjoner som helt enkelt ikke fungerer, konstaterte Kroatias president Zoran Milanović i en uttalelse på tirsdag etter dagens EU-toppmøte.

– Sanksjonene fungerer ikke. Russland merker dem ikke, rubelen har ikke kollapset. EU-borgere må betale prisen, Putin kan smile fornøyd, og oljen og gassen kommer til å strømme et annet sted ettersom etterspørselen er stor, sa han.

Milanović kommenterte også EUs aller siste tilskudd til sitt embargo mot Russland. Unionens leder kom sent på mandagskvelden overens om en sjette sanksjonspakke, som forbyr import av all russiske olje som leveres med fartøy – men ikke via rørledning – og samtidig opphever forbudet mot import av russisk naturgass.

– Nøkkelaktøren er Ungarn, sa presidenten og tildelte Budapest ansvaret for rørledningsunntaket. De grunnene som EU anfører for å ikke forby russisk gass er ifølge den kroatisk presidenten «en forulempning mot sunn fornuft».

Milanović kalte EUs forklaring på at det foretrekkes kun et delvis olje- og gassembargo for «sjenerende» og la til at EUs sanksjoner i sin nåværende form «ikke en gang skulle være effektive mot Serbia», og at det eneste som sannsynligvis kommer til å skje er høyere priser for borgere i EU-land.

Italias statsminister Mario Draghi mener derimot at vestlige sanksjoner kommer til å ha «maksimal innvirkning» på den russiske økonomien «fra og med denne sommeren og fremover».

Etter EU-toppmøtet i Brüssel på tirsdag sa Draghi at oljeembargoet kommer til å påvirke internasjonal handel «i mange år, om ikke for alltid».

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
4 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
proverbs 26:11
proverbs 26:11
7 måneder siden

EU spriker i alle retninger mht sanksjoner(embargo), overfor Russland. Mens «de store» – Tyskland, Frankrike, Italia, etc. bruker store ord om hvordan dette vil tvinge Putin i kne, er mange av de mindre og små mer realistiske, og som småstater har de historiske erfaringer med å tilpasse seg REALITETER, militære så vel som økonomiske.

Holger
Holger
7 måneder siden

Takk NATO/USA og EU for høyere priser.

Roar
Roar
7 måneder siden

De har virkelig dritt på draget og feilet, og det er vi som må betale ekstra for det.

Heimdal
7 måneder siden

«You will own nothing and you will be happy about it»
– Klaus Schwab, Leninidoliserende lederen av World Economic Forum