Hjem Nyheter Norden Kun 70 av 581 000 svensker i Stockholm kan tenke seg å...

Kun 70 av 581 000 svensker i Stockholm kan tenke seg å leie ut sine hjem til innvandrere

SVERIGE For litt over en måned siden satt politikerne i gang et prosjekt i Stockholm for å få privatpersoner til å leie ut sine hjem til innvandrere. Til tross for generøs finansiering gikk det ikke helt som politikerne hadde tenkt seg.

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

Politikerne i Stockholm satt for litt over en måned siden i gang et prosjekt for å få beboere i Stockholm til å leie ut sine hjem til kommende innvandrere. Det handler totalt om 5 460 personer, for det meste arabere og afrikanere, som den svenske hovedstaden skal ta i mot under året 2017. Ettersom det råder stor bostadsmangel i Stockholm så vendte politikerne seg til privatpersoner for å få dem til å leie ut sine hjem. Dette mot generøs finansiering fra myndighetene.

Til tross for den generøse finansieringen så gikk det ikke helt som politikerne hadde håpet på. Av de 281 000 spurte var det knappe 70 personer som var interessert i å leie ut sine hjem til innvandrere. Det blir altså 1 av 8 300, eller 0,012 prosent av de spurte.

Stockholm-politikeren Karin Wanngård fra Socialdemokraterna er dog ikke misfornøyd med resultatet, som hun selv kaller «en del av helheten». Stockholm by skal nå se på andre alternativer som for eksempel vandrerhjem, modulhus og hotell for å kompensere for den labre interessen.

Kilder:
Endast 70 av 581 000 stockholmare kan tänka sig att hyra ut sina hem till invandrare
Svårt att få stockholmare att hyra ut till nyanlända
En av 8.300 vill hyra ut till invandrare