Hjem Nyheter Kunsthall i Brüssel feirer Beethovens fødselsdag – med afrikansk «Beethoven»

Kunsthall i Brüssel feirer Beethovens fødselsdag – med afrikansk «Beethoven»

2

KULTURMARXISME Kultursenteret BOZAR i Brüssel feirer Beethovens 250-årsdag med en svart Beethoven-utstilling og Black Lives Matter-innspillinger av Beethovens opera Fidelio.

Malt portrett av Beethoven med sitt partitur til Missa solemnis. Til høyre den nyere, forfalskede Beethoven på Brüssels kultursentrum BOZAR.

Det store kultursenteret BOZAR i Brüssel har åpnet en utstilling for å «feire» den klassiske tonesetteren Ludwig van Beethoven på hans 250-årsdag.

Utstillingen, som heter «Hotel Beethoven», skal pågå til og med 14. februar neste år, og består hovedsakelig av kulturmarxistiske og kulturødeleggende «tolkninger» av hva Beethoven – mannen, hans musikk og kulturelle påvirkning – innebærer for det moderne mennesket.

Reklameplakaten for «Hotel Beethoven» er en pastisj på en kjent malt tavle som forestiller Beethoven. På reklameplakaten har Beethoven blitt byttet ut med en afrikaner. Pastisjen fra 2004 er signert den afrikanske kunstneren Terry Adkins og inngår i hans serie «Black Beethoven».

Kulturell ødeleggelse opphøyet til kunst: Beethovens opera Fidelio i Black Lives Matter-versjon.

Adkins’ «Black Beethoven» utforsker ifølge ham selv «myten om at Ludwig van Beethoven var svart, ettersom han hadde mauriske aner».

BOZARS verkkommentar går ut på at Adkins ikke vil «løse debatten om Beethovens rase». Adkins sa i 2004, da verket ble ferdigstilt, at han «håper å kunne skape en følelse hos publikum av å selv søke etter svarene… man kan siden selv fylle inn lukene og delta i historien på sin egen måte».

På liknende vis gjennomsyres utstillingen av blant annet en forestilling av Beethovens eneste opera, Fidelio, innspilt på video, som ble gjennomført i USA i 2018. Den ble i følge museet gjort i Black Lives Matter-ånd, og ble rollebesatt med 100 svarte fanger fra seks ulike fengselskor, samt 70 frivillige innbyggere utenfor fengslene.

Dadaisten og jøden Raoul Hausmanns portrett av Beethovens ansikt i oppløsning finnes også på utstillingen for å illustrere kultursenterets innstilling til tonesetteren Ludwig van Beethoven og hans plass i den fremadskridende tiden.

Jøden Raoul Hausmanns portrett av van Beethoven, tegnet i 1957.

Kultursenteret har hittil ikke brydd seg om å med denne utstilling diskutere problemet med såkalt kulturell appropriering, hvilket som regel er et antihvitt rasistisk forsøk på hersketeknikk mot hvite, som skal hindres i å uttrykke noe med elementer hentet fra «rasifiserte» kulturer.

Les også:
Richard Wagner

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
H.L
H.L
1 år siden

Snart er alle i historien på mystisk vis blitt afrikanere. Løgn, løgn, og løgn, det er deres kunst.

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
1 år siden

Dette har foregått over lengre tid. I en stri strøm av «historiske» filmer blir negre plassert der ingen negre noensinne var, faktisk sett. Det samme gjelder i litteraturen og altså nå i musikkhistorien. Beethoven var en «revolusjonær» som hyllet det revolusjonære Frankrike av 1789 og senere Napoleon, men tilbakekalte denne hyllesten senere, da han og andre så hvilken vei det gikk. Men at han var neger, eller hadde negroide gener, det er en løgn som spres idag, og vi aner jo (((hvem))) som regisserer det hele.