Hjem Nyheter Europa «Kunstnere» fra Afrika skal få tukle med Bismarckmonumentet

«Kunstnere» fra Afrika skal få tukle med Bismarckmonumentet

1

ANTIKULTUR Det rødgrønne bystyret i Hamburg mener at Bismarckmonumentet i den tyske byen er «problematisk» og behøver å «kontekstualiseres» av «vitenskapsmenn og kunstnere» fra Afrika.

Monumentet over Otto Von Bismarck, Hamburg, Tyskland. Foto: Flickr (CC BY 2.0)
Otto von Bismarck. Kilde: bildarchiv preussischer kulturbesitz

Otto von Bismarck samlet Tyskland til et rike i 1871, en nyere tids tysk utgave av Norges landsfar Harald Hårfagre.

Bismarcks berømte erindringer er nedskrevet i hele 19 bind og monumenter over han er reist på 240 steder verden over.

Det største er et 35 meter høyt granittmonument som ble oppført i byen Hamburg og avduket i 1906. Monumentet hadde et nettverk av flere katakomber under sokkelen som senere fungerte som tilfluktsanlegg for omlag 650 personer under andre verdenskrig, et ly for den tyske sivilbefolkningen fra de alliertes massive teppebombinger av byen.

Den tyske avisen Die Welt forteller nå at byens politikere har vedtatt å «kontekstualisere» monumentet ved å by inn «vitenskapsmenn og kunstnere» fra Afrika.

Monumentet over den tyske landsfaren og den første rikskansleren er ifølge det rødgrønne bystyret «problematisk». Initiativet er det Die Linke, et venstreekstremt parti som står bak. Avisen Die Welt skriver at venstrepartiet dømmer Otto von Bismarck som «antidemokratisk og militaristisk».

Videre har den anti-hvite sivilisasjonsødeleggende opptøyerbevegelsen Black Lives Matter utropt at Bismarcks hode skal fjernes.

En konkurranse har nå blitt utlyst i regi av politikerne i Hamburg. Det skal avholdes fire grupper med «vitenskapsmenn og kunstnere», de fleste fra Afrika, der en jury skal avgjøre skjebnen til monumentet.

Proklamasjonen av det tyske riket, Versailles 1871. Rikskansler Otto von Bismarck sees midt i bildet i hvit overdel. Vilhelm I krones til keiser. Maleri: Anton von Werner, 1885.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
11 måneder siden

Kulturkampen intensiveres, dag for dag. Venstreorienterte, liberalister og ikke minst sosialister og kommunister ønsker å revidere historiefortellingen i den vestlige verden, bl.a. gjennom å fjerne monumenter av «ikke-kosher» helter og foregangsmenn. I USA har allerede store navn fra borgerkrigen og – ikke minst – slaveeiere – blitt fjernet fra sine sokler, og dehumanisert. En nasjons hukommelse hviler på fortellinger og monumenter; endres eller fjernes disse står vi tilbake med utelukkende «korrekt kunnskap», imo.