Hjem Nyheter Kurdisk drosjesjåfør dømt for seksuelle overgrep, overfall og trusler mot flere kvinnelige...

Kurdisk drosjesjåfør dømt for seksuelle overgrep, overfall og trusler mot flere kvinnelige kunder

MULTIKULTUR En 51 år gammel kurder er dømt til seks måneders fengsel for en rekke seksuelle overgrep, overfall og trusler mot kvinnelige kunder.

taxi halmstad
En av kvinnene lykkes å ta bilde av kurderen idet han holder hennes venninne igjen i framsetet.

Kurderen kom til Sverige fra Iran sommeren 2002 og fikk svensk statsborgerskap i 2006, og har siden 2010 kjørt taxi for Taxi Halmstad, i Sverige. I tingretten ble han forrige måned kun dømt til seks måneders fengsel. Han får attpåtil beholde både kjøreseddel for yrkessjåfører, samt drosjeløyven, og kan med dette fortsette å kjøre drosje.

Sommeren 2014 ringte en 22 år gammel kvinne til Taxi Halmstad for å bestille drosje hjem fra puben. På turen hjem begynte den kurdiske sjåføren å tafse på kvinnens bryster, kysse henne og si han ville ha sex med henne. Kvinnen skal ha anmeldt forholdet samme kveld, men saken ble henlagt.

Desember 2015 ble en ny kvinne (25) utsatt for drosjesjåførens forulempninger hvor han skal ha tatt tak i hennes nakke og kysset henne ved å trykke sin tunge inn i kvinnens munn. Også hun skal ha anmeldt forholdet og gitt en detaljert beskrivelse av både hendelse og drosjesjåføren signalement, men saken ble også her henlagt, og drosjesjåføren fikk fortsette i jobben sin.

Sommeren 2016 er det fire kvinner i 25 års-alderen som bestiller drosje av Taxi Halmstad. På turen sporer det fullstendig ut da uenighet om prisen for turen oppstår. Kurderen forsøkte her å få kvinnene til å betale mer enn den takst som Taxi Halmstad hadde satt, og begynte da å oppføre seg svært truende og aggressiv mot de fire kvinnene når de påpekte dette.

Han skal her ha tatt tak i håret til kvinnen som satt ved siden av han og banket hodet hennes inn i sideruten. I tillegg truet han med å kjøre de ihjel og begynte deretter å kjøre sikksakk på veien.

Når drosjen stoppet lykkes det for de som satt i baksetet å komme seg ut av drosjen, mens hun som satt i framsetet ble holdt igjen av kurderen. Kvinnene åpnet da passasjerdøren og klarte til slutt å rive venninnen løs fra drosjesjåførens grep.
Når drosjen så kjørte i vei, får ei av kvinnene sin fot overkjørt av kurderen.

– Jeg har aldri vært så redd i hele mitt liv, sier en av kvinnene etter hendelsen.

Taxi Halmstad har først nå besluttet å sparke mannen, men ifølge dommen i tingretten står han altså fritt til å kjøre drosje for andre selskaper i fremtiden.

Kilde:
Taxichauffören som är kvinnornas skräck – tafsar, kör över och hotar döda sina kunder