Hjem Nyheter Norge Kvinne (18) ble voldtatt av araber i pirattaxi

Kvinne (18) ble voldtatt av araber i pirattaxi

BERGEN: En 30 år gammel mann fra Jemen var i Bergen tingrett i går, siktet for voldtekt av en 18 år gammel kvinne, i en pirattaxi hvor han selv var sjåfør.

Ved denne bensinstasjonen stoppet pirattaxien og slapp av kvinnens venn, før den kjørte videre med kvinnen sovende i baksetet. (Foto fra Åsane Tidende)
Ved denne bensinstasjonen stoppet pirattaxien og slapp av kvinnens venn, før den kjørte videre med kvinnen sovende i baksetet. (Foto fra Åsane Tidende)

Det skjedde på lørdagskvelden den 6. august i fjor. En 18 år gammel kvinne og en kamerat var i Vetrlidsallmenningen i Bergen sentrum. De skulle til Åsane, og valgte å ta en pirattaxi. Taxien de tok stoppet underveis på Esso-stasjonen i bydelen de skulle til, der kvinnens venn gikk ut for å handle og ta ut penger til å betale for turen. Den unge kvinnen hadde på det tidspunktet sovnet. Da vennen hennes var gått inn på bensinstasjonen, kjørte bilen vekk.

Kvinnen våknet av at sjåføren dro av henne klærne. Hun forsøkte å sparke ham, og ble da ledd av. Hver gang hun skrek, ble hun slått i ansiktet med flat hånd. Da hun gjorde fysisk motstand, lo gjerningsmannen av henne. Slik skal kvinnen gråtende ha beskrevet hendelsen i retten. Hun forteller at hun fryktet for livet.

En halv time senere kom 18-åringen tilbake til Esso-stasjonen og fortalte at hun hadde blitt voldtatt i bilen, ved Shell-stasjonen på Haukås. Hun anmeldte en mann med utseende av utenlandsk opprinnelse.

Etter voldtektsanmeldelsen dro gjerningsmannen, en 30 år gammel tobarnsfar, til hjemlandet sitt i den arabiske republikken Jemen. Rett etter nyttår kom han tilbake til Norge og bosatte seg på Østlandet med familien sin. Bilen hans ble identifisert og han ble pågrepet og siktet for voldtekt.

Første dag av rettsaken ble holdt i Bergen tingrett i går. Siktede nekter straffeskyld, og hevder at samleiet i bilen hans var frivillig fra kvinnens side. Han er tidligere tiltalt for frihetsberøvelse av en ti år gammel jente på Kringlebotn i mars i fjord. Også dette har han nektet straffeskyld for.

Kilder:
30-åring nekter straffskyld for pirattaxi-voldtekt i Åsane
– Kjørte pirattaxi – ble voldtatt