Hjem Nyheter Norden Kvinne som forsvarte masseinnvandringen ble voldtatt på flyktningmottak

Kvinne som forsvarte masseinnvandringen ble voldtatt på flyktningmottak

SVERIGE En middelaldrende kvinne som forsvarte masseinnvandringen fulgte med to afghanske flyktningebarn hjem etter å ha kommet i kontakt med dem på et utested. Kvelden endte med at kvinnen ble voldtatt på flyktningmottaket.

Den 26. desember 2017 ble kvinnen voldtatt av afghaneren Anwar Hassani og seksuelt forulempet av afghaneren Fardin Hesari. Begge de såkalte flyktningbarna hevder å være født i 1999 og komme fra Afghanistan. Hendelsen fant sted i Ljungby i Småland.

Kvinnen har fortalt i politiavhør at hun selv gikk alene til puben, ettersom hun ikke fant noen som ønsket å bli med henne. Senere på kvelden møtte hun to afghanere utenfor en pub. Kvinnen fortalte også i politiavhøret at hun var med i en Facebook-gruppe som var imot utvisning av flyktninger fra Sverige, rapporterer Fria Tider.

– Jeg har alltid synes synd på de som har flyktet på grunn av krig. Andre har i stedet ment at de bør reise hjem igjen, og det har jeg vært imot, sa kvinnen i politiavhøret.

– Jeg synes det var ganske interessant å snakke med dem. Det er mange som før har fortalt meg at man bør passe seg for disse flyktningene, fortsatte hun.

En av innvandrerne spurte kvinnen om hun ønsket å følge med til flyktningmottaket og drikke alkohol. Hun takket ja til forslaget, selv om hun hadde lovet barna sine å ikke komme hjem sent.

– Jeg følte det var ok og var ikke bekymret. Jeg har aldri vært redd eller bekymret for folk fra andre land, påpekte kvinnen i politiavhøret.

Da de kom til flyktningmottaket, klokken halv fire på natten, gikk de til den ene av afghanernes rom. Kvinnen satt seg ned på en madrass ved siden av Anwar, mens Fardin la seg ned i en seng.

Kvinnen snublet ved et tilfellet inn i en vegg og fikk vondt. Hun la seg da ned på madrassen og fikk en pute av den ene afghaneren. I neste øyeblikk begynte han å tafse på henne.

Kvinnen forklarte at hun ikke ville og forsøkte å dytte vekk Anwar. Da la han seg istedet over henne, dro av henne buksene og holdt armene hennes fast. Deretter voldtok han henne vaginalt. Han ba henne flere ganger om å være stille under voldtekten. Da han så var ferdig med voldtekten spurte han sin kamerat om ikke også han ønsket å bli med og voldta – det fremgår i dommen at det var nettopp ordet «voldta» som ble sagt.

Fardin Hesari steg da ut av sengen og gikk frem til kvinnen. Han begynte å tafse på henne mens han onanerte. Anwar som allerede hadde voldtatt henne begynte nå å voldte henne analt. Kvinnen skrek at det gjorde vondt og til slutt stoppet han.

Kvinnen kom seg senere ut på gaten og ringte politiet. Nattpersonalet på flyktningmottaket la ikke merke til hendelsen.

Den 16. april 2018 kom dommen fra Växjö tingrett. Anwar Hassani, som har tolkningsbehov på dari, ble dømt for voldtekt. Dommen var ett år og tre måneder i fengsel, pluss ti års utvisning. Han ble også dømt til å betale erstatning på 134 990 svenske kroner til kvinnen. Fardin Hesari, som har et tolkningsbehov på farsi, ble dømt for seksuelt misbruk og fikk betinget dom, samt erstatningskrav på 23 990 svenske kroner – aktor Yvonne Rudinsson begjærte ikke engang utvisning.