Hjem Nyheter Norge Kvinne voldtatt i sigøynerleir i Fredrikstad

Kvinne voldtatt i sigøynerleir i Fredrikstad

FREDRIKSTAD: En 38 år gammel sigøyner ble mandag denne uken varetektsfengslet i fire uker av Fredrikstad tingrett siktet for å ha voldtatt en kvinne i 40-årene.

Sigøynerleiren på Lisleby.
Sigøynerleiren på Lisleby.

Voldtekten skal ha funnet sted i 38-åringens campingvogn i den beryktede sigøynerleiren på Lisleby natt til torsdag i forrige uke. Den siktede ble pågrepet dagen etter voldtekten.

Ifølge fengslingskjennelsen skal offeret, en kvinne fra Sarpsborg i 40-årene, ha reist sammen med den siktede fra en pub i Fredrikstad og til mannens campingvogn på Lisleby, hvor voldtekten skal ha funnet sted.

Fredrikstad tingrett mener det er stor grunn til å anse at den voldtektssiktede vil forsøke å unndra seg straffeforfølgelse dersom han blir løslatt, da han er en rumensk statsborger uten arbeid i Norge.

38-åringen ble av Fredrikstad tingrett varetektsfengslet frem til 29. juni.

Opprettet av kommunen

Sigøynerleiren på Lisleby, som består av både brakker og campingvogner, ble opprettet av Fredrikstad kommune i starten av 2014 og hadde en prislapp på omkring 200 000 kroner. Fasiliteter som gratis toalett, vann og strøm er også inkludert i leiren, og betales av kommunen.

Sigøynerne i Fredrikstad hadde tidligere holdt til på Borg Havn, men etter en langvarig konflikt med Borg Havn mistet imidlertid sigøynerne campingvognene sine, da disse lovlig ble fjernet fra eiendommen og ved en misforståelse destruert.

Sigøynerne i Fredrikstad har vært koblet til en rekke tyverier, innbrudd og annen kriminalitet, og opprettelsen av leiren vakte stor motstand blant lokalbefolkningen.

Les også:

Stjålet sykkel funnet i sigøynerleiren på Lisleby
Naboer til sigøynerleir så seg nødt til å flytte
Innbruddsforsøk i Fredrikstad
Utlending pågrepet i Fredrikstad
Sigøynerleiren blir beskrevet som en brannbombe
Sigøynerbrakker bekostet av Fredrikstad kommune står tomme
Fredrikstad blad lurer på hvorfor politikernes håndtering av romfolket vekker motstand

Kilde:

Skal ha blitt voldtatt i romleir