Hjem Nyheter Europa Kvinnelig journalist død etter opptøyer på Nord-Irland

Kvinnelig journalist død etter opptøyer på Nord-Irland

0

NORD-IRLAND Etter at politiet gjennomførte razziaer mot flere hjem i den katolske bydelen Creggan i Londonderry ble det kraftige opptøyer. En kvinnelig journalist ble også skutt ihjel – noe som politiet nå klassifiserer som en terrorhandling.

I den nordirske byen Londonderry ble en kvinnelig journalist skutt og drept på torsdag. Dette skjedde i sammenheng med opptøyer i den katolske bydelen Creggan, hvor politiet samme dag gjennomsøkte flere hjem.

– Dessverre kan jeg bekrefte at en 29 år gammel kvinne er død etter at skudd ble avfyrt i Creggan i kveld, sa politimannen Mark Hamilton torsdag kveld.

Politiet har enda ikke gått ut med identiteten til den døde kvinnen, men hennes journalistkolleger har på sosiale medier bekreftet dødsfallet.

I helgen markerer republikanske nasjonalister på Nord-Irland påskeopprøret i 1916, som skjedde mot det britiske styret.

Drapet på den kvinnelige journalisten har blitt fordømt av Nord-Irlands to største partier, det britisklojale Demokratiske unionistpartiet (DUP) og det republikanske Sinn Féin.

– Hjerteskjærende nyheter. En meningsløs handling. En familie rives i stykker. De som tok med seg våpen på gatene på 70-, 80- og 90-tallet gjorde feil. Det er like feil i 2019, sier DUP-lederen Arlene Foster i en kommentar.

– Dette er et angrep mot samfunnet, et angrep mot fredsprosessen og et angrep mot langfredagavtalen, sier Sinn Féins nestleder Michelle O’Neill.

Det nordirske politiet etterforsker dødsfallet som en terrorhandling.

På mandag vil en demonstrasjon bli avholdt i Londonderry til støtte for et fritt og forent Irland.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg